Jdi na obsah Jdi na menu
 


Žáci bojovali za deště v Čáslavi na 1. kole krajského přeboru.

V pátek 28.4.2023 se v Čáslavi uskutečnilo 1. kolo krajského přeboru družstev staršího žactva. Za poměrně nevlídného počasí jsme tak se čtyřmi žáky zahajovali letošní letní sezónu. Vstup to byl ve většině případů pozitivní dá se říci na úrovni, kde jsme zakončovali halovou zimní sezónu, což je vždy pozitivním ukazatelem.

holecek-smejkal.jpg

Honza Šmejkal předvedl, že i v chladném počasí dovede předvádět kvalitní výkony, když na 60 m vyhrál finále A v čase 7,56 s a 150 metrů následně opět vyhrál v kvalitním čase 18,08 s jen 8 setinek za hranicí halového osobáku. Určitě můžeme být spokojení, protože při troše štěstí na teplé počasí a dobré závodní podmínky, je zde velký prostoro pro případný progres.

1smejkal.jpg

Štěpán Holeček si zaslouží moji velkou pochvalu. V obou závodech jak na 60 tak 150 metrů se konečně začala projevovat naše práce na uvolněnosti jeho běhu a v tomto případě to konkrétně bylo nádherně vidět na rozsazích jeho pohybů. Fakt paráda! V případě závodu na 60 metrů si Štěpán navíc odnesl nový osobní rekord v  podobě finálového výkonu 7,66 s, z čehož mel pochopitelně velkou radost. Ani na stopadesátce příliš nezaostal od osobáku vzdálen, když zaběhl 18,24 s. Za mě tedy naprostá spokojenost.

1holecek1.jpg

Nový osobní rekord si připisoval také Martin Hovorka, kterému se podařilo zdolat 150 m za 18,93 s. V tomto případě jsem měl k technice malé výhrady, protože si myslím, že by Martin mohl atakovat přinejmenším hranici 18,7 s, ale v druhé půlce trati začal ztrácet kolena za sebou a běh tím byl ovlivněn. Na svém druhém startu 300 metrů si Martin v solo závodě doběhl pro jasné vítězství, když zdolal 40,10 s. Bez konkurence, za chladu a deště výkon zjevně adekvátní jeho halovému osobáku z MČR.

1hovorka.jpg

Velkou radost si z Čáslavi odnesl i Alex Mazúr, který si posunul PB na 150 m na hranici 19,54 s. Alexovi jsem musel uznat pochvalu, protože po půlroční práci se konečně začala posouvat jeho technika "dřevorubce" a výběhy z bloků i následná akcelerační fáze už začíná být uvolněná a frekvenční. Každopádně věřím, že se Alexovi podaří v průběhu sezóny zaútočit ještě hlouběji a ideálně pod hranici 19 vteřin. Předpoklady pro to má...jen ještě dorovnat techniku :)

1mazur.jpg