Jdi na obsah Jdi na menu
 


Školní Pohár rozhlasu v plném proudu.

Tradičně v první polovině května probíhá soutěž školních atletických týmů základních škol Pohár rozhlasu. V uplynulém týdnu se konala okresní kola v úterý v Nymburce a následně ve středu okresní kolo v Kolíně. Na obou byly i zástupci z naší tréninkové skupiny.

Úterní závod v Nymburce doprovázel silný protivítr, a tak byly výkony na 60 metrů adekvátní těmto podmínkám. Šimon Novák v barvách Gymnázia Poděbrady si zaběhl čas 7,77 s a byl z celého startovního pole nejrychlejším sprinterem tohoto okresu. Honza Šmejkal si s bolavou nohou doběhl pro výkon 8,03 s, což je pochopitelně silně za jeho možnostmi a doufejme, že se mu noha co nejdříve uzdraví. Svou ZŠ Václava Havla z Poděbrad zde reprezentoval také Adam Křižka, jenž podal výkon 8,30 s.

 

Mezi děvčaty pak nastupovaly Aneta Bedrnová a Mia Plačková, které přinesly body pro svoji ZŠ V. Havla Poděbrady.  Aneta výkonem 8,17 s a Mia 8,30 s. Obě také bodovaly ve skoku do dálky, kde předvedly zajímavé výkony (491 resp. 470 cm).

 

Ve středu poté následovalo okresní kolo v Kolíně. Zde se nadmíru zadařilo Lukáši Sauerovi, který na 60 m zaběhl 7,56 s, čímž si vytvořil nový osobní rekord a body pro svoji 6.ZŠ připisoval také ve skoku vysokém, v němž zdolal na svou tělesnou výšku úctyhodných 166 cm, což je taktéž jeho nový osobák.

1sauer.jpg

 

Na šedesátce byl výrazně vidět i Štěpán Holeček, který však posledních 15 metrů zcela výrazně vypustil a doběhl si pro čas 7,82 s, což je zjevně za jeho možnostmi. Každopádně v tomto typu soutěže, kde se sbírají body za každou setinku pro celý tým jsem vlastně Štěpánovi úmysly nepochopil a budeme si tento moment na tréninku důkladně rozebrat. Pozitivní na jeho výkonu na druhou stranu však je, že umí krásně uvolni napětí, což třeba ještě před cca půl rokem absolutně neovládal. Takže, jak se snažím vždy hodnotit,  na všem špatném lze najít něco dobrého. :)

1holecek.jpg

 

Hodně překvapivým pro mě byl výkon Radka Nováka, který na šedesátce zdolal osobák 7,64 s v poměrně silném protivětru -1,9 m/s. Projevem se mi tento výkon velmi líbil a jen doufám, že podobně dokáže Radek běžet i na jeho v současné chvíli, kdy je již dorostenec, hlavní trati 100 metrů.

1novak.jpg