Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jindra po prvním dnu desetiboje na 9. příčce. Navíc si dnes zapsal nový osobák v dálce!

V sobotu 2.6.2018 začal Jindra Semotam svůj desetibojařský závod v rámci Mistrovství ČR juniorů. Na domácí v Kolíně se tak mohl ukázat nejen před zraky kamarádů z tréninkové skupiny ale také za podpory svých rodičů, kteří ho celý den doprovázeli. Toho si cením a moc to Jindrovi přeji!

V první disciplíně  sprintu na 100 m se Jindrovi celkem dařilo, když zaběhl 11,96 s a bral za tento výkon 659 bodů.

1.jpg

V dálkařském sektoru, kam se junioři přesunuli ke své druhé disciplíně, se neopakovala situace z loňského MČR, když tehdy v Olomouci dal dvakrát přešlap a třetím pokusem se tehdy Jindra zachraňoval z druhé nohy. Dnes to bylo jina. Prvním pokusem zajišťovák na 589 cm a v další sérii nový osobák 648 cm a 693 bodů! I třetí pokus byl nadějný a kdyby Jindra trefil prkno, muselo by to být kolem 660 cm.

2.jpg

V třetím dílu desetibojařského klání - vrhu koulí - šlo do tuhého. Jindra dvakrát odhodil kouli mimo vyznačený sektor a reálně hrozilo opakování loňského olomouckého scénáře. Nakonec třetím pokusem Jindra zapsal. I když ne příliš zdařeným pokusem zaznamenal 8,67 m, ale i za tento výkon připisoval důležitých 406 bodů.

3.jpg

Ve výšce se dle mého soudu dařilo dobře. Jindra se vyšplhal až na zdolaných 178 cm a  610 bodů. A i když pokusy na další výšce 181 cm byly hodně těsné, myslím, že s tímto výsledkem můžeme být spokojení. Vždyť je to pouze 1 centimetr za Jindrovým venkovním osobákem!

4.jpg

Poslední disciplína prvého dne juniorského desetiboje byla čtyřstovka. Zde si Jindra vytvořil PB loni v Olomouci a dnes se zdálo, že by na něj mohl zaútočit. Nakonec to ale neklaplo a časomíra se zastavila na 56,80 s a 528 bodech.

Suma sumárum po prvním dnu tedy 2896 bodů a průběžná devátá příčka. Zítra držím palečky!!

5.jpg