Jdi na obsah Jdi na menu
 


Fantastická dvoustovka Lukáše v druhém kariérním čase.

V neděli 21.5.2023 startoval Lukáš Soukal na přeborech Prahy, které se konaly na Dukle. Lukyn po svém prvním startu minulý týden v Kolíně chytil slinu, když si ověřil, že stále i po návratu po zranění umí běhat rychle, a tak využil příležitost zazávodit si s nejlepšími borci na této trati v republice. K přeborům Prahy byl totiž přihlášen Ondra Macík, Eda Kubelík, Standa Jíra a Tomáš Nevole. O rychlý závod bylo tudíž postaráno.

 

Rozhodnutí startovat na tomto závodě se nakonec ukázalo jako dobré, protože podmínky byly takřka ideální. Vítr do zad, teplé počasí, konkurence, atmosféra. Lukyn to navíc dokázal kvalitně využít a výsledný čas nám může být obrovskou satisfakcí po návratu ze zranění. Ukázalo se to, co jsem Lukášovi avizoval a věřil mu. Poctivá příprava se tak odvděčila druhým nejlepším kariérním výkonem 21,39 s, když navíc Lukáš zaostal v přímém souboji za Macíkem i Kubelíkem v rozpětí jedné desetiny. To je pro mě ukazatelem dobré připravenosti. Výkon jen 5 setin za osobákem z loňského MČR juniorů je de facto vstupním do letošní sezóny a rozhodně nás může těšit nejen svou kvalitou, ale i projevem, který byl hezky rytmický i uvolněný a umožnil Lukynovi využít maximum pohybového rozpětí.

 

Samotný závod hodnotím jako velmi dobře rozběhnutý, neboť Lukáš běžel ve 3. dráze, což si myslím, že mu svědčilo, když viděl všechny konkurenty před sebou. Závod rozbíhal "uvážlivě" a v druhé polovině velmi dobře stahoval, což mu v cíli vyneslo nesmírně kvalitní čas. O mnoho víc si ale cením toho, že si Lukáš zvládl uspořádat myšlenky v hlavě a sám sobě důvěřovat! Shrnuto podtrženo: Fantastický návrat!

Víkend pražských přeborů svědčil i Standovi Jírovi, který je odchovancem z naší tréninkové skupiny a jenž si v sobotu zaběhl nový osobák na 100 metrů 10,43 s. Mám z obou kluků velkou radost.

soukal-jira.jpg