Jdi na obsah Jdi na menu
 


Žákovské přebory na Kladně: výrazné PB na 150 metrů pro Štěpána Veselého a Martina Dupáka.

8. 5. 2022

V neděli 8.5.2022 se na Kladně uskutečnily krajské přebory v kategorii staršího žactva. N kladenské Sletiště, kde se závodilo, dorazila i čtveřice žáků z naší tréninkové skupiny. Výrazně se zadařilo Štěpánu Veselému, který si v rozběhu na 60 m vylepšil osobní rekord na 7,63 s a povedlo se mu podařit mezi osmičku nejrychlejších Středočechů. Moc se mi líbilas přirozená "nášlapová" technika, kterou Štěpán má a vidím to do budoucna jeho velkou devizu. Ve finále zdolal Štěpa další čas pod 7,7 s (7,68 s) a po mírně zaspalém startu si nedoběhl pro vylepšení osobáku.

1vesely.jpg

Každopádně v tu chvíli jsme ho instruoval, aby pořádně nakopl zatáčku při dalším startu na 150 metrů a to se mu taky parádně povedlo a odměnou za to mu byl nový osobní rekord 18,10 s. Celková 4. příčka možná Štěpána trochu mrzela, že to "necinklo", ale radost z osobáku to jistě neubralo.  Myslím, že teď už může ambiciózně atakovat hranici pod 18 vteřin! Celkově vzato: obrovský a výrazný posun v technice běhu...gratuluju!

1vesely1.jpg

Těsným rozdílem 2 setin utekla finálová účast na nejkratším sprintu na 60 metrů Martinu Dupákovi, pro nějž byly tyto závody teprve druhými celkově! Po rozběhu na této trati se u jeho jména objevil čas 7,89 s. Celkově obsadil Martin 9. příčku na Přeboru Středočeského kraje a to je si myslím velmi slušný výsledek. Každopádně pro svůj druhý start na 150 metrů se i jemu podobně jako Štěpánovi povedlo bravurně vyběhnout zatáčku, aby si zde dosprintoval pro kvalitní osobní rekord v hodnotě 18,54 s a v celkovém součtu si vybojoval 7. místo.

1dupak.jpg

Úplně první start naší skupiny zahájil Ondra Král ve skoku vysokém, kde předváděl výkony kolem 160 cm, ale technicky nepodařené, když si na laťku sedal. Nakonec oficiálně zdolal pouze 150 cm, což je pod jeho možnostmi. Druhou disciplínu měl Ondra 100 m překážek, kde se projevily prozatím jeho rychlostní limity, ale na dvojnásobné trati jsem mohl sledovat velmi hezký a plynulý výkon. Tahle trať Ondrovi opravdu sedla a i on z ní měl velmi dobrý pocit. Celkový čas 32,76 s je dobrou premiérou a věřím, že na něm do budoucna zapracujeme.

1kral.jpg

Posledním do party byl Radek Novák, který jak se posléze ukázalo odjížděl na tyto přebory mírně oslaben. V rozběhu na 60 metrů ho sice již nelimitovaly obtíže se zády, ale výkon 8,11 s ještě stále není navázáním na jeho loňské výkony, které byly na podobné úrovni. 150 metrů jsme se nakonec rozhodli "odpískat", aby zůstal Radek fit pro závěrečnou štafetu na 4x60 metrů. I přes mírné oslabení jsem se nakonec rozhodl Radka obsadit do našeho Áčka, které tedy běželo ve stejné sestavě jako na halovém MČR štafetu 4x200 metrů. Moje předpoklady se potvrdili, když kluci na předávce nezaváhali a až na jedinou chybku si dosprintovali v sestavě Novák - Veselý - Šantrůček - Hnida pro stříbrné medaile v kvalitním čase 28,44 s. Věřím, že tahle sestava má na to běžet čas pod 28 vteřin, což by jistě byla zajímavým předpokladem pro kvalitní umístění na zářijovém MČR žactva v Jablonci nad Nisou.

1stafeta.jpg

 

Náhledy fotografií ze složky KP žactva 8.5.2022 Kladno