Jdi na obsah Jdi na menu
 


Žactvo využilo před prázdninami veřejky na Slávii.

Ve čtvrtek 29.6.2023, den před ukončením školního roku a také předáním vysvědčení, jsme se vydali na pražskou Slávii, kde pořádali veřejné žákovské závody. Z mého pohledu ideální příležitost si ještě, než se všichni rozutečou na letní prázdniny, zazávodit. Rovněž se mi to líbilo z důvodu, že nikdo ze zúčastněných na Slávii ještě nikdy nezávodil a vzhledem k tomu, že na tomto stadionu se tradičně konají různá mistrovství jednotlivců i družstev, šlo vlastně o ideální příležitost si tento stadion "ochutnat".

 

Velmi dobrou formu má v současné době Štěpán Holeček, který na 60 metrů předvedl další kvalitní výkon 7,47 s a na 150 metrů si dokonce vyrovnal osobní rekord na hodnotě 17,50 s. Možná mu přišlo trochu líto, že to nebylo o nějakou setinku rychlejší, ale buďme vděční i za to, protože tento výkon je tedy z mého potvrzený a to beru jako zásadní a důležitý fakt. Jednoznačně jsem byl spokojený, že jsme na tyto závody jeli, protože zde měl Štěpán dobrou a dravou konkurenci a to je k podávání rychlých výkonů vždy potřeba! Navíc mě Štěpán utvrdil v tom, že umí svoje nohy již vcelku  standardně  a opakovaně "roztočit" a hlavně, že si jeho tělo s tím umí poradit. Z pohledu techniky zde vnímám opravdu zásadní posun oproti začátku halové sezóny, kde byl Štěpán hodně stažený. Nyní jsou jeho rozsahy opravdu ukázkově plastické a ve velkých rozsazích. To beru jako důležitý moment. Takže za mě...jednička na vysvědčení! :)

1holecek.jpg

Lukáš Sauer využil dokonale podmínek na Slávii a to zejména v závodě na 150 metrů, kde v zatáčce vanul opravdu velmi příznivý vítr. I díky kvalitní startovní reakci to posléze společně s větrnými podmínkami namíchalo koktejl nového osobáku, který si Luky stanovil na 18,01 s. Z mého pohledu se mu povedla jednoznačně a velmi dobře vyběhnout zatáčka. Za to jsem ho velmi chválil. Na 60 metrů si Lukyn s tratí již neporadil tak dobře, ale výkon 7,63 s je desetinku za PB, takže i toto beru jako velmi stabilizovanou úroveň, která naznačuje Lukášův potenciál. Pro mě byl jeho výkon na šedesátce de facto kvalitním rozcvičovacím úsekem před stopedasátkou a jsem rád, že se to následně potvrdilo i na dráze.

1sauer.jpg

Aneta Bedrnová měla náročný závodní program o uplynulém víkendu, a proto při hodnocení její výkonnosti nelze konstatovat, že jsem to chápal spíše jako alternativu kvalitního tréninku. Každopádně nejpozitivnější dojem jsem si z jejích výkonů odnesl v podobě toho, že má Aneta stabilizovanou výkonnost, což se o mnoha jejích soupeřkách, které ten den porazila, říci nedá. Právě tento fakt vnímám jako Anetinu největší přednost. Na 60 m zaběhla 7,98 s a 150 metrů zvládla za 19,07 s, což je čas velmi blízký osobáčku. 

1bedrnova.jpg

Z dalších svěřenců:

Mia Plačková 8,12 s, 20,08 s

1plackova.jpg

Martin Hovorka 8,08 s, 18,78 s

Jindra Onufer 8,12 s, 19,10 s

1hovorka-onufer.jpg