Jdi na obsah Jdi na menu
 


Žactvo vybojovalo ve Staré Boleslavi postup do krajského finále.

V pátek 25.8.2023 proběhlo ve Staré Boleslavi 4. kolo soutěže družstev staršího žactva v rámci krajského přeboru, na němž se představilo také 6 členů z naší tréninkové skupiny. V této fázi soutěže obsadila naše družstva žáků i žákyň shodě 1. místo a slaví tak postup do finále krajského přeboru, které proběhne za týden v Berouně. Zde ale už půjde do tuhého, neboť z finálového závodu postupují už jen 3 celky do Mistrovství Čech a nutno podotknout, že finále KP je závod, v němž nastoupí nejlepší celky z A a B skupiny základních kol.

1skupina.jpg

Ve staré Boleslavi se ve velmi dobré formě představil Štěpán Holeček, který vyhrál jak závod na 60 tak i 150 metrů ( 7,48 s a 17,81 s). Pohybově mě jeho výkony náramně bavily a myslím si, že Štěpán si v tuto chvíli ustálil techniku ve velmi kvalitní výkonnostní úrovni, což je vždycky dobrým ukazatelem.

1holecek.jpg

Vysoké bodové zisky pro své družstvo vybojovala i Aneta Bedrnová, která v obou krátkých sprinterech finišovala vždy na 2. místě (8,00 a 19,50 s). Aneta byla ze svých výkonů zklamaná, protože na sebe z mého pohledu klade až přespříliš vysoké nároky. Z mého pohledu je však důležité, že dokáže prakticky za každých okolností podat výkon republikové úrovně, čímž převyšuje své soupeřky, kterým se to zas až tolik nedaří,  a pro mě je to vlastně celkem cenná deviza.

1bedrnova.jpg

Na "vlně" byla na tomto závodě Mia Plačková, která si ve středu zaběhla osobák v Kolíně na 60 metrů a zde si překonala osobák na 150 metrů (19,55 s), za nějž obsadila 3. místo Už od startu jsem věděl, že běží hodně dobře a očekával jsem nové maximum. Aktuální výkonnostní progres doplnila Mia i výkonem na 60 metrů, kde zaběhla 8,13 s, čímž vyrovnala svoje umístění na 2. třetí místo.

1plackova.jpg