Jdi na obsah Jdi na menu
 


Žactvo opět dominovalo krajské soutěži družstev. Nejkvalitněji dnes Vinduška a Kratochvíl.

V pátek jsme na domácím stadionu v Kolíně za tropických teplot uspořádali 3. kolo krajského přeboru družstev staršího žactva. Obě naše družstva jak starších žáků tak žákyň již potřetí dokázala vybojovat suverénní vítězství a směle tak míří do finále přeboru, kde se bude lámat chleba a v kterém se bude bojovat o postupové příčky do semifinále Mistrovství České republiky. V naší skupině se dnes objevili tři nováčci, kteří nastoupili do těchto závodů dá se říci rovnýma nohama.

Mezi děvčaty se velmi dobře prosadila Anička Vitoušová, které se po rozběhu na 60 m (8,66 s) postoupit nečekaně do B finále.  V něm si už svůj "rozběhový" osobák nezopakovala, ale daleko cennější je právě již pouhá účast ve finále. Anička dále běžela ještě 150 m a zde předvedla 21,23 s, což není čas k zahození při faktu, že tuto trať běžela úplně poprvé. Myslím si, že s premiérou můžeme být absolutně spokojení.

1vitousova.jpg

Na šedesátce starších žákyň zaklekla do bloků také Katka Košťálová a zaběhla 8,85 s. Čas 1 desetinu za jejím osobním rekordem na finále ale bohužel nestačil. Jsem ale moc rád, že si kačka po roční odmlce našla cestu k atletice a věřím, že do naší skupiny zapadne.

Třetím nováčkem byl dnes Michal Boháč, který se ničeho nezalekl a již v rozběhu na 60 m ostře vytasil pomyslné drábky, když zaběhl 7,79 s. Tento čas ho kvalifikoval do A finále a zde se ještě polepšil na 7,69 s, což je jeho novým osobním rekordem. Za tento výkon bral čtvrté místo na 60 m, když ho předběhli pouze kluci z naší tréninkové skupiny. Samo finále na 60 m bylo čistě doménou naší tréninkové skupiny a 5 ze 6 borců v A finále bylo naším představením a Michal zde zapadl velmi dobře. Dalšího super výkonu dosáhl Michal na 150 metrů, kde absolutně nečekaně obsadil celkovou druhou příčku v kvalitním čase 18,60 s.

1bohac.jpg

Velký den měl dnes také Vítek Vinduška, který dokázal ovládnout oba krátké sprinty a oba také v nových osobních rekordech! Na 60 m předvedl Víťa ve finále 7,35 s a na 150 m zaběhl 17,80 s.  Opravdu moc gratuluju!

1vinduska.jpg

Dařilo se také Šimonu Kratochvílovi. I on si dnes vybojoval dva nové osobní rekordy. Nejprve na šedesátce, když v rozběhu zdolal 7,60 s a ve finále se umístil na 2. místě a poté suverénním způsobem ovládl závod na 300 m ,kde se časomíra zastavila na novém PB 38,15 s.

1kratochvil.jpg

Ve finále na 60 metrů bojoval o nejcennější příčky také Jirka Synek, když zaběhl 7,67 s, což stačilo na 3 .místo. Osobní rekord to nebyl, ale to nevadí.

1finale60m.jpg

Finálovou šestici uzavíral Štěpán Konvalina, když se umístil na 6. místě za výkon 7,97 s. Na 150 m zaběhl Štěpán 18,92 s a to znamenalo celkovou čtvrtou příčku.

Nový osobák si přidal v dnešním parnu také Kuba Svoboda, jenž dokázal vylepšit OR ve skoku vysokém. Vylepšil jej o 1 cm z loňského výkonu 160 na aktuálních 161 cm. Za tento výkon bral Kuba 2. místo. Nad překážkami osobáky sice nepadaly, ale 100 m př. zvládl Kuba zaběhnout na 2. místě a při 200 m př. přidal 4.- místo.

I druhý skokan Kuba Douděra si skočil osobák a tentokrát to bylo v dálkařské soutěži za výkon 584 cm. Společně s dálkařským vítězstvím vybojoval výhru i ve výšce za 170 cm.

Velice dobře si vedla i dnešní sprinterská štafeta žáků na 4x60 m, z které dnes kvůli bolavému tříslu vypadl Jirka Synek a tak standardní trojici Šimon Kratochvíl, Štěpán Konvalina a Vítek Vinduška narychlo doplnil Kuba Douděra. Čas 28,27 s je letošním nejrychlejším časem v rámci oddílu a v porovnání s loňským rokem jsou kluci jen o 15 setin pomalejší než-li loňská sestava starších žáků. Myslím, že máme velmi dobře našlápnuto v letošním roce prolomit hranici 28 vteřin!!