Jdi na obsah Jdi na menu
 


Žactvo bojovalo o kvalitní výkony na krajských přeborech.

V neděli 22.1.2023 se v Praze na Strahově konal halový krajský přebor žactva. V něm nastoupila také devítka členů z naší tréninkové skupiny.

1kluci.jpg

Začněme u děvčat. Aneta Bedrnová už na prvních závodech Českém Brodu naznačila, že by její ambice měly směle pomýšlet na finálovou účast na krajských přeborech. To že ale v rozběhu předvede posun osobního rekordu o více než 2 desetiny na velmi kvalitních 8,17 s, jsem upřímně nečekal. Každopádně technicky si Aneta se závodem poradila opravdu velmi dobře a zejména poloha hlavy už je vcelku dobrá. Finále je A ji za tento výkon rozhodně patřilo a i když možná i díky absenci zkušeností ve finále doběhla na 6. místě, za výkon 8,22 s jsem rozhodně spokojený, protože potvrdil její aktuální výkonnost. 

1bedrnova1.jpg

Mia Plačková si svůj osobní rekord rovněž posunula a to na hodnotu 8,34 s, přičemž ve finále B, kam s tímto výkonem postupovala, předvedla de facto rovnocenný výkon 8,35 s. U MIii se moc těším, až se nám povede kvalitně využít její dlouhé nohy ve spojení s přirozenou frekvenčností. Poté očekávám další výkonnostní progres.

1plackova.jpg

Štěpán Holeček si na hladké šedesátce doběhl pro nový osobní rekord, když v rozběhu zdolal 7,75 s.I v béčkovém finále běžel stále kvalitně (7,79 s). Štěpán sice s hodnotou svého nového osobáku zas až tolik spokojený nebyl, protože jeho posun je aktuálně o 3 setiny, ale já s vědomím toho, kde a za jakých podmínek svůj starý PB běžel, jsem rozhodně spokojený. V závodě na 150 metrů si Štěpa zaběhl 18,78 s, což považuju za zatím ještě neodbržděný výkon, ale a úrovni venkovního osobního maxima. Každopádně největší zážitek a dojem ve mě zanechal Štěpán až při závěrečné štafetě, kde na svém 3. úseku vyšvihl opravdu na jeho poměry  nezvykle uvolněný a ladný výkon. Takhle si představuji, že poběží i individuální 150ku a potom to musí rozhodně klapnout na nový PB.

1holecek.jpg

Martin Hovorka si přepisoval osobní hranice hned dvakrát. Nejprve na 60 m, když zaběhl 8,06 s a následně i na 150ce (19,04 s). Martin byl trochu zklamaný, když to ani jednou nepadlo za hranici 8 nebo 19 vteřin, což by strašně rád viděl ve výsledkové listině. Pro mě jsou to ale příjemné posuny zhodnocené právě tím, že padly na obou tratích.

1hovorka.jpg

Adam Křižka si na krajských přeborech zaběhl pouze jeden závod a to rozběh na 60 m, kde zdolal 8,08 s, což na osobák ani postup do finále nestačilo. nyní ale Adam bojuje spíš sám se sebou a rozvržením a plánovaním vlastního času. Tak snad to dopadne dobře a uvidíme jej na nejbližších závodech.

 

Alex Mazúr je neobyčejně zodpovědný kluk. To je vidět na přístupu k tréninkům. Zatím ale čekáme, až se tak trochu srovná s atletickým prostředím, protože zatím jsou pro něj všechny okolní vjemy spíše překážkou než-li zdravou motivací. Nicméně rád pozoruju, že si v partě kluků našel své místo a na tréninky i závody jezdí rád a odjíždí spokojený. Na 60 m si Alex doběhl pro osobák 8,52 s a 150 m bylo v jeho případě ovlivněno chybou startovacího zařízení, kdy kluci z jeho běhu vyběhli, následně se zastavili a poté pokračovali dále. 

1mazur.jpg

Ondra Musil si pro tento krajský přebor rozhodl zaběhnout třístovku. A dobře udělal, protože si zaběhl nový osobní rekord 40,12 s. Musím podotknout, že souboj o vítězství, který Ondra svedl s čáslavským soupeřem, byl opravdu dramatický a krásný. Rozhodně se mi navíc potvrdilo, že právě na této delší sprinterské distanci má Ondra možnost využít svůj dlouhý krok, který mu náramně sedl. Současně se domnívám, že y tento výkon mohl znamenat i nominaci na březnové halové Mistrovství ČR žactva. Ondra si po právu za svůj výkon odnášel z krajských přeborů stříbrnou medaili.

1musil.jpg

Lukáš Sauer si a šedesátce vyzkoušel změny, které jsme se snažili v tréninku zapracovat zejména v práci paží a mám zato, že se mu to povedlo. Díky výkonu 7,84 s postoupil do B finále a i zde udržel aktuální výkonnostní formu (7,87 s). 150 metrů zaběhl Lukyn dvě desetiny za svým prosincovým osobákem, když předvedl 18,89 s. Každopádně projevem se mi tento výkon velmi líbil a musím Lukáše pochválit za technické vyběhnuté zatáčky.

1sauer.jpg

Honza Šmejkal byl jediným z našich borců, který se dokázal probít na 60 m do A finále, když v rozběhu zaběhl nový osobní rekord 7,62 s. V následném finálovém závodě se umístil na 6. místě, ale i finálový čas 7,64 s by byl jeho novým osobákem.  Takže z tohoto pohledu jsme byli jednoznačně spokojení. 150 metrů si Honza zaběhl ve svém druhém nejrychlejším kariérním čase 18,31 s a celkově to znamenalo 3. místo v krajském přeboru. Tedy bronzovou medaili. Je krásné sledovat, jak Honza získává každým závodem nové zkušenosti a také začíná mít zdravé "lokty".

1smejkal.jpg

V závěrečných štafetách běželi téměř všichni členové z naší skupiny. Opravdu dramatický souboj až na cílovou pásku svedli kluci z Áčka (Honza Šmejkal, Ondra Musil, Štěpán Holeček a Lukáš Sauer). I když jsme vítězství před družstvem Nehvizd neuhájili, byl to krásný zážitek. Troufám si říci, že ve stejném složení bych si představoval i štafetu na MČR, protože se ukázalo, že rozložení úseků klukům opravdu sedlo a každý z nich našel právě na své pozici své nejsilnější stránky.

1stafeta1.jpg

Béčková sestava běžela ve složení Martin Hovorka, Vojta Kofroň, Alex Mazúr a Marek Převrátil a i tato sestava předvedla kvalitní výkon, s kterým se v celkovém srovnání dokázala vyšvihnout dokonce na celkem nečekané 4. místo mezi všemi soupeři.

 

Podobně na tom byla děvčata, mezi nimiž bojovaly také Aneta Bedrnová a Mia Plačková. I tato sestava nakonec doběhla na 4. místě. nutno ale podotknout, že u holek jsme zatím čistě ve fázi sbírání zkušeností a trochu to bylo i znát na předávkách.

 

Náhledy fotografií ze složky KP žactvo 22.1.2023 Strahov