Jdi na obsah Jdi na menu
 


Žáci opět suverénní v krajském přeboru družstev.

 V pátek 24.5.2019 jsme absolvovali v Čáslavi 2. kolo KP družstev žactva, do kterého zasáhlo také 6  borců z naší tréninkové skupiny. Velmi výrazně přispěli kluci k výsledku našeho družstva, který byl opět vynikající, když své soupeře porazili s propastným rozdílem a náskokem více než 263 bodů. Kolíňáci dnes posbírali 349,5 bodů!

1.jpg

Na sprinterské rovince byli poměrně dost vidět a někteří si již vyzkoušeli nové oddílové dresy. Na 60 metrů foukal protivítr, a tak jsem nové osobní rekordy neočekával. Nejlépe se zde dařilo Vítku Vinduškovi, když v rozběhu zaběhl 7,50 s a finále vyhrál v proťáku -1,5 m/s 7,58 s. Navečer se vítr uklidnil a Vítek tak využil šanci a zaběhl si nový osobní rekord na 150 metrů výkonem 17,93 s. Tento výkon, v kterém Vítkovi pomohl také Šimon Kratochvíl, když spolu běželi loket na loket, je Víťovým novým PB. Celkově si dnes Vítek vybojoval prvenství na obou tratích.

1vinduska.jpg

Jirka Synek předvedl na šedesátce jak v rozběhu tak ve finále shodné časy 7,62 s jen 4 setiny za PB. Tímto výkonem obsadil druhou příčku za Vítkem. Poté si de facto sám naordinoval Jirka závod na 300 metrů a zde předvedl solidních 38,97 s, což je na "prvoročáka" žáka velmi slibný výkon. A i zde si Jirka připsal druhou příčku tentokráte za Šimon Kratochvílem.

1synek.jpg

Šimon Kratochvíl byl třetím nejrychlejším sprinterem v tomto kole, když v rozběhu zaběhl 7,70 s a ve finále 7,78 s. Šíma měl pro tento závod velké plány, když si chtěl zaběhnout trojkombinaci 60, 150 a 300 metrů. Z mého pohledu to byl velice kvalitní trénink a i když nedokázal překonat osobní rekord v žádné disciplíně, vůbec nesmutním. Pozoruji na Šimonovi, že se výrazně zlepšuje v technice a to je pro mě v tuto chvíli nejpodstatnější. Třístovku dnes vyhrál v solo závodě za 38,84 s a 150 metrů zaběhl s výkonem 18,02 s na 2. příčce.

1kratochvil1.jpg

Dva nové osobáčky si přepisoval Kuba Svoboda na překážkových bězích. Nejprve setinové vylepšení na 100 m př. za výkon 15,46 s a poté na dvojnásobné trati 29,33 s. Jsem si jistý, že zejména na této trati to Kuba stlačí brzo pod 29 vteřin. Už nyní to vypadalo o poznání rytmičtěji, než-li minule, ale ještě je potřeba více jistoty.

1svoboda1.jpg

Posledním, kdo z naší skupiny dnes bojoval, byl Kuba Douděra. Ten velmi dobře zaskákal ve výškařském sektoru, kde se dokonce pokoušel o nový osobák na úrovni 181 cm, ale laťka tento pokus zatím odolala. Věřím, že ne na dlouho. V dálce to bylo dnes s velkým protivětrem a na výkonech všech závodníků to bylo hodně patrné. Kuba překonal 543 cm. Ve výšce to znamenalo první místo a v dálce 2. místo.

1doudera.jpg