Jdi na obsah Jdi na menu
 


Žáci na mezikrajku i Vánoční hale brali nové osobáky.

V sobotu 14.12.2019 jsme bojovali na dvou frontách. Souběžně nastoupili k reprezentačním startům v pražské Stromovce Jikra Synek a Šimon Kratochvíl ve výpravě Středočeského kraje při Mezikrajovém utkání. Naše družstvo celkově celou soutěž vyhrálo a oba kluci se na tomto výsledku podíleli. Jirka Synek si v rozběhu na 60 metrů téměř vyrovnal PB, když zaběhl 7,47 s a postoupil do B finále, kde běžel 7,48 s. Pro mě jsou to úspěšné výsledky, neboť se oběma výkony těsně přiblížil k týden starému maximu.

Šimon Kratochvíl byl nominován na 300 metrů a štafetu 6x200 m. Na třístovce si Šimon vylepšil osobák na 37,50 s a měl z něj velkou radost. V závěrečné štafetě se podílel na dominanci naší sestavy, když štafeta celkově vyhrála.

20191214_125125.jpg

Na pražském Strahově, kde se uskutečnila tradiční Vánoční hala staršího žactva, závodila trojice Jakub Svoboda, Štěpán Konvalina a Matěj Rosenberger. Prvně jmenovaný měl velký den D. Kuba nejprve běžel rozběhy na 60 m překážek, v nichž zaběhl poprvé pod hranici 9 vteřin. Jakobych to v týdnu neříkal....z tohoto rozběhu poté postoupil do finále, kde se mu dařilo ještě více, když zaběhl 8,74 s, což bylo dalším posunem hranice osobního rekordu. Současně je to také již dosti kvalitní výkon a Kuba bude díky tomuto času a 15. příčce v republikových halových tabulkách zařazen do ASCM při našem oddíle. Celkově se Jakub umístil nad překážkami na skvělém druhém místě. Kuba byl evidentně v laufu, protože při další disciplíně sprintu na 150 metrů si zaběhl v tomto dnu již třetí osobní rekord (18,54 s). Moc gratuluju!

S úsměvem odjížděl také Matěj Rosenberger, kterému se povedlo nový osobák zaběhnout nejprve na 60 metrů (7,84 s). Škoda jen, že díky liknavosti pořadatelů nebyl Mates zařazen do B finále, kde měl správně za tento výkon nastoupit. Věřím, že ve finále by tentokrát již prolomil hranici 7,8 s. Nicméně v závěrečných stopadesátkách si Matěj vyběhl druhý osobní rekord, který má nyní hodnotu 18,84 s. 

Kousek od osobáku byl na 60 m také Štěpán Konvalina, který zaběhl jen 2 setinky za touto hranicí (7,81 s). I on ale o účast v B finále přišel díky lhostejnosti, s kterou tentokrát pražští pořadatelé k tomuto závodu přistoupili. Nu, škoda. Bohužel s tím nic nezmůžeme.