Jdi na obsah Jdi na menu
 


Žáci i žákyně postupují do Mistrovství Čech

V neděli 3.9.2023 se v Berouně odehrálo finále krajského přeboru družstev staršího žactva. Závod pojatý jako jednokolová událost, z níž do Mistrovství Čech postupují pouze 3 nejlepší týmy měla svůj náboj a vyrovnanost. Naše děvčata dokázala zvítězit s těsným rozdílem na Líbeznicemi a chlapci sváděli tuhý souboj s kladenskými borci, jimž nakonec těsně podlehli. Odvezli si tak stříbrné medaile, ale postup do Mistrovství Čech za týden v Bílině jim neunikl!

1zaci-zakyne-kp-beroun.jpg

Mezi chlapci velmi dobře zazávodil Štěpán Holeček, který na 60 m předvedl v A finále hodně rychlý výkon 7,33 s, který byl však s podporou větru +2,3 m/s, tudíž nebude veden ve statistikách jako jeho osobní rekord. Nicméně jsme rozhodně rádi za každý takto rychlý běh, protože je potřeba, aby si tělo zvyklo na tuto rychlostní hranici. Hodně rychlou zaběhl Štěpán i stopadesátku za 17,76 s, kde se již přiblížil na dostřel hranici PB.

 

Velmi bojovně nastoupil k tomuto závodu Honza Šmejkal, jehož jsem raději nenechal startovat obvyklé sprinterské tratě z bloků, ale pro družstvo zaběhl dobré body na 800 metrů, kde mě vlastně celkem dobře potěšil svým výkonem 2:19,75.

Dva nové osobní rekordy si z Berouna odvezl Jindra Onufer, který nejdříve startoval poprvé v závodě na 300 metrů. Ačkoliv závod rozběhl lehce vlažně, nakonec se dokázal vytáhnout k výkonu 40,81 s, který ale myslím, že dokáže ještě hodně stlačit dolů. Na 150 metrů si Jindra zaběhl pro další PB, který má nyní hodnotu 18,74 s.

Na tři sta metrů běžel rovněž Martin Hovorka, který zde byl ale diskvalifikován za vyšlápnutí z dráhy. Holt příště si Marťas bude muset dávat větší pozor. Chuť si ale Martin určitě spravil na štafetě 4x300 metrů, kde běžel v prvním úseku mezičas 39,9 s, což při úvaze, že jde o úsek normálně z bloků, je vlastně adekvátní čas běžné závodní třístovce ztížené o moment předávky. Takže zdárné repete.

Barvy děvčat hájila za naši tréninkovou skupinu v Berouně dvojice Aneta Bedrnová a Mia Plačková. V případě Anet to byla na šedesátce zkouška nervů, neboť cílová kamera rozběh nezměřila, a tak se musel prakticky bez velkého odpočinku opakovat. Je škoda, že pořadatelé v tomto směru celkem necitlivě zařadili opakovaný rozběh ihned. V opakovaném běhu zvládal Anet zaběhnout 7,91 s, což vnímám jako velmi kvalitní výkon za daných podmínek. Každopádně nám to nastiňuje to, že Anet je zdá se na vzestupu formy. Ve finále A už se ale zjevně podepsala únava z předchozího opakovaného rozběhu a Anet zde zaběhla 8,02 s. Závod na 150 metrů jsem raději za daných okolností zrušil.

Mia Plačková si na 60 metrů doběhla pro další čas pod hranici 8 vteřin, kde se zdá se po sobotním ohromném osobáku z Brna zabydlela. V rozběhu nejdříve 8,00 s a ve finále A  7,99 s.  Na 150 metrů si Mia v dobré formě využila aktuálních podmínek a zaběhla nový osobák 19,46 s.  Velká gratulace!