Jdi na obsah Jdi na menu
 


Z krajských přeborů dorostu, juniorů a dospělých jsme se vrátili s 14 medailemi a 7 osobáky.

V sobotu 13.1.2018 se v přetlakové hale v Praze na Strahově uskutečnil letošní ročník krajských přeborů jednotlivců v kategoriích dorostu, juniorů a dospělých. 

1. místa      
  Jan Bouma 60 m př. jři 8,47 s
  Tomáš Konvalina 60 m př. dci 8,71 s
  Marek Řehák 60 m dci 8,20 s
  Jana Šafránková 60 m dky 7,99 s
  Stanislav Bělka výška dci 184 cm
  Robin Martinek trojskok jři 13,46 m
2. místa      
  Štěpán Hampl 60 m jři 6,90 s
  Tadeáš Krakuvčík 400 m dci 52,16 s
  Tomáš Puczek výška jři 192 cm
  Robin Martinek dálka jři 639 cm
  Jindřich Semotam trojskok jři 12,51 m
3. místa      
  Stanislav Jíra 60 m jři 7,01 s
  Daniel Bezucha 400 m muži 54,20 s
  Štěpán Šanc výška jři  188 cm

Hned v úvodních překážkářských závodech se nám hodně vedlo. Honza Bouma si potvrdil, že výkon z minulého týdne v nové juniorské kategorii nebyl náhodou, protože zaběhl 8,47 s, čímž si vyrovnal osobák. Kdyby se běželo finále, věřím, že by to mohlo být ještě lepší! Bylo z toho jasné prvenství.

1bouma1.jpg

Tomáš Konvalina ve stejné situaci, tedy nováčkem ve vyšší věkové kategorii leč o 2 roky níže, si mezi dorostenci nenechal sebrat titul krajského přeborníka a napodobil tak svého tréninkové parťáka. Navíc se mu povedlo stlačit časomíru na hodnotu nového osobáku 8,71 s.

1konvalina.jpg

V rozbězích na 60 m si mezi juniory zaběhl výrazný osobák Tomáš Puczek, který jej stlačil o více než 2 desetiny na velmi kvalitních (pro výškaře) 7,59 s. Další osobák na šedesátce přidal Dominik Bohata (7,82 s) a jsem strašně moc rád, že si po 1,5 leté odmlce opět našel cestu k atletice.

1bohata.jpg

Smůlu v rozbězích měli novopečení dorostenci. Zdenda Křeček, který ač ve vyrovnaném osobním výkonu 7,57 s, nepostoupil do finále o 7 setinek. Ještě méně měl k postupu do finále Jirka Šámal, kterému chyběly pouhé 3 setiny (7,53 s).

1samal-krecek.jpg

Do finálových klání na 60 m se ve svých kategoriích probili celkem 4 svěřenci. Mezi juniory byli hned dva. Štěpán Hampl svedl tuhý souboj s kladenským rivalem Krskem, jenž ho v těsném setinovém finiši porazil. Štěpán tak neměl příliš radosti, ale je potřeba si uvědomit, že i prohry vedou ke kýženému cíli! Navíc čas 6,90 s není k zahození. Hamplík cítil trochu tužší nohy od startu a to zřejmě rozhodlo. Myslím, že nyní potřebuje trochu volnější režim, aby načerpal síly k dalším skvělým výkonům.

1.jpg

Druhým finalistou juniorem byl Standa Jíra, který se vybičoval k supr výkonu 7,01 s jen 2 setiny za osobákem!! To bylo opravdu senzační a bylo z toho 3. místo. Styl se mi moc líbil. Velmi "učesané". Pochvala...

1jira3.jpg

Do souboje nejrychlejších dorostenců postoupil Marek Řehák. V něm se oproti rozběhu polepšil o 3 setinky na 7,20 s, čímž zaostal za svým PB o 4 setiny. Ale Marek si vybojoval jasné prvenství a to se velmi cení. Gratulace!

1rehak.jpg

Poslední bojovnicí na nejkratším sprintu byla Jana Šafránková, která jako čerstvá dorostenka dokázala všechny své soupeřky jednoznačně deklasovat svým finálovým časem 7,99 s. Byl jsem obrovsky potěšen, že se Janča hned, jak se svůj čas dozvěděla, nespoutaně radovala. I když to nebyl osobák, bylo znát, že si Jana váží každého času po 8 vteřin. Tak to má být!

1safrankova2.jpg

Mezi dálkaři se dnes zadařilo pouze Robinu Martinkovi, který skočil solidní výkon 639 cm a to jej pasovalo na stříbrnou příčku krajského přeboru juniorů. Po minulém týdnu už je to zase o kousek lepčejší. laugh

1martinek1.jpg

Ve výškařském sektoru se skvěle blýskl Standa Bělka. Tomu se opravdu hezkými pokusy povedlo došplhat až k úrovni 184 cm, kterou nakonec překonal a stanovil si tak nový osobák. Bral za něj jednoznačný titul krajského přeborníka mezi dorostenci a zjevně taktéž vstupenku na mistrovský šampionát.

1belka.jpg

Štěpán Šanc se v sektoru dnes při rozcvičování cítil velmi dobře. Bohužel při soutěži to již tak nedovedl prodat. Občas mu rozběh vyšel parádně, občas tak trochu zazmatkoval. Nakonec z toho vykouzlil 188 cm a 3. místo mezi juniory.

Zato Tomáš Puczek dnes skákal jak z partesu! Po zdolaných 192 cm jen 1 centimetr pod osobákem pokoušel třikrát hodnotu 196 cm. A zejména v třetím pokusu to už už skoro klaplo. Opravdu vysoký krásný pokus. Bohužel však laťka padla k zemi, ale mám za to, že Půca odcházel ze sektoru hodně spokojený. ....já tedy rozhodně ano! Celkově to znamenalo 2. místo v juniorské soutěži.

1puczek1.jpg

Mezi čtvrtkaři nastoupili 3 svěřenci. Ve sloučené konkurenci mužů a juniorů se dokázal prosadit Daniel Bezucha, když si vybojoval bronzovou medaili za výkon 54,20 s. Jen 3 setinky za osobákem! Na nejkratším sprintu si Dan zaběhl další rychlý čas pouých 5 setin za osobákem (7,49 s).

1bezucha.jpg

Tadeáš Krakuvčík našel přemožitele na této trati a skončil tak na druhém stupni. Výkon 52,16 s je opět velmi kvalitním, ale spokojenost Teddymu nepřinesl. Trvalo to ale snad jen 5 minut a už byl Tadeáš zase v pohodě. Jsem optimista...věřím, že se brzy budeš moct radovat!

1krakuvcik.jpg

Mezi nabitou konkurencí dorostenek absolvovala 400 m také Kristýna Růžičková a po osobáku z minulého týdne dnes zaběhla další "kvalitku"  pouhé 4 desetinky za PB (62,78 s). Moc gratuluju. Teď necháme, Týnko, čtvrtku chvíli odpočinout a vrhneme se na kratší sprinty. Na 60 m se Kikině nepovedlo jen těsně o 1 setinku postoupit do finále po výkonu 8,37 s.

1ruzickova.jpg

Poslední soutěží byl závod trojskokanů. V ní na čtvrtém místě skončil mezi muži Lukáš Kupka, který je v této kategorii nováčkem a výkonem 12,02 m tak bral "brambory".

1kupka.jpg

Jindra Semotam si v kategorii juniorů vyskákal stříbro za 12,51 m, což je jeho dosavadní třetí nejlepší životní výkon. Ačkoliv to v mnohých pokusech vypadalo spíše na zranění, dokázal z toho Jindra ještě velmi dobře "vybruslit". 

1semotam.jpg

Závěrečnou třešničkou na dortu byl "tripl" v podání Robina Martinka. A schovával si to opravdu až na úplný závěr v šesté sérii. Už v předchozích pokusech se motal kolem dosavadního osobáku 13,38 cm velmi těsně, ale až při 6. pokusu se mu povedlo skočit krásných 13,46 m. Moooc velká gratulace Robe!

1martinek.jpg