Jdi na obsah Jdi na menu
 


Z krajského finále Středoškolského poháru opět postupují kluci z Gymnázia Poděbrady.

V pondělí 7.10.2019 se u nás v Kolíně uskutečnilo krajské finále Středoškolského atletického poháru. Již při nástupu jsem všem zúčastněným družstvům avizoval, že naše krajské kolo zpravidla bývá velmi silné, a tak krom postupujícího vítězného mančaftu, který má vstupenku na republikové finále automatickou, sváděly tuhé boje i týmy na dalších místech, aby nasbíraly co největší počet bodů, který by jim pomohl k postupu na republikové finále tzv. "na body". V barvách středoškolských týmů startovalo velmi hodně našich domácích atletů a to za jednotlivé školy Gymnázium Poděbrady, Gymnázium Kolín, SOŠ Stavební Kolín, SZŠ Zdravotní Kolín, SOŠ Dopravní Čáslav, Gymnázium Kutná Hora. To vše vykouzlilo z našeho krajského finále krásný závod na konci atletické sezóny. Z naší tréninkové skupiny se představilo devět členů.

1mat.jpg

Při závěrečném vyhlášení mohl spadnout velký kámen ze srdce klukům z Gymnázia Kolín, kteří po tuhém boji dokázali celou soutěž vyhrát a stalo se tak již potřetí v řadě za sebou! Nicméně letos to byl boj opravdu až do poslední disciplíny. Klukům gratuluji a těším se na jejich účast v republikovém finále v prosinci v Ostravě. 

1gypdy.jpg

Z naší skupiny se účastnila čtveřice poděbradských gymnazistů. Dobře se v posledním závodě sezóny vrátil do formy Marek Řehák, který zaběhl v sice slunečném, ale velmi chladném dopoledni kvalitní šedestáku za 7,17 s. Tento výkon znamenal také celkové prvenství v této disicplíně, a tak při závěrečném vyhlášení vystoupal na stupně vítězů při kolínské specialitě, když vyhlašujeme tzv. "all stars team". Další cenné body přidal Marek ve vrhu koulí ve výkonu 11,20 m a štafetě na 4x200m, kde Gymnázium Poděbrady svedlo nádherný souboj proti dalšímu čistě z kolínských atletů složenému kvartetu v barvách Gymnázia Kutné Hory. Nakonec to pro Poděbrady bylo o pouhé 3 desetiny 2. příčka.

1rehak.jpg

Za poděbradské gymnázium nastoupil na 60 m také Tomáš Sojka, kterému se podařilo zaběhnout nový osobáček v hodnotě 7,51 s a další velké body byly "doma". A opět byl součástí štafety na 4x200m.

1sojka.jpg

Tadeáš Krakuvčík se v krásně obsazeném závodě na 400 metrů, který de facto rozhodoval o celkovém vítězství v souboji se SPŠ Mladá Boleslav, vybičoval v posledním závodě sezony k solidnímu výkonu 51,82 s a tím definitivně podtrhl vítězství svého týmu. Body samozřejmě připisoval i za štafetu společně s Markem a Tomášem.

1krakuvcik.jpg

Asi nejhezčí závod proběhl v úplném konci celého krajského finále, když zaklekávali kluci do prvního běhu na 400 metrů. Vyrovnané startovní pole, emoce, povzbuzování od spolužáků, to vše vybičovalo Lukáše Soukala bojujícího za SOŠ Stavební Kolín k neuvěřitelnému zlepšení osobního rekordu na této trat o půl vteřiny. Konkurence v podání dalších kolínských a čáslavských atletů doprovodila Lukyho z první dráhy k výbornému času 51,58 s a také celkovému prvenství v této disciplíně. Po právu poté stoupal při vyhlášení mezi "all stars team". Lukáš měl v tento den jak se říká "nabito", protože běžel i velmi rychlou šedesátku za 7,38 s.

1soukal.jpg

Celkové prvenství si připsala též štafeta na 4x200 mterů v podání kluků z Gymnázia Kutná Hora, v jejímž týmu běželi také Tadeáš Zákora a Šimon Kratochvíl. Celkově kluci porazili poděbradské gymnazisty o 3 desetiny v čase 1:32,65 a mohli se radovat při vyhlášení all stars z diplomů a čokoládových odměn.

1zakora.jpg

Nový osobák ve skoku vysokém si vybojoval Šimon Kratochvíl (GyK.Hora), který měl tuto disciplínu jako doplňkovou, ale za výkon 164 cm se vůbec nemusí stydět.

1kratochvil.jpg

Z dalších výsledků:

Matěj Severa (Gy Poděbrady) - 60 m 8,06 s, 4x200 B

Tadeáš Zkora (Gy K.Hora) - 60 m 7,70 s, koule 11,31 m

Róza Znamínková (SZŠ Kolín) - 60 m 8,64 s, 200 m 29,11 s

Anička Vitoušová (Gy Poděbrady) - 60 m 8,72 s