Jdi na obsah Jdi na menu
 


Z baráže si Hamplík odváží 2 skalpy národního rekordmana a oddílový rekord na 200 metrů.

V neděli 8.9.2019 proběhla v Praze na Slávii  baráž o extraligu družstev mužů a žen, kde startovala naše kolínská družstva žen i mužů. Mezi muži nastupoval Štěpán Hampl a to jak k závodu na 100 tak i 200 metrů a samozřejmě ve štafetě 4x100 metrů. Štěpán už v předcházejícím týdnu vypadal v hodně dobré formě a dnes to potvrdil. V závodě na 100 m dokázal o 3 setiny porazit národního rekordmana na této trati vítkovického Zdeňka Stromšika, když zaběhl na závěr sezóny vynikajících 10,56 s. Štěpa se po závodě cítil velmi dobře a z mého pohledu se mu povedl velice dobře start a poté už to běželo takříkajíc samo...devil Podobný pocit jsem měl i z dvoustovky, kde Štěpán opět svedl souboj se Stromšíkem a i zde ho dokázal porazit, když předvedl senzačních 21,37 s, což je jeho druhý nejlepší čas  kariéry. Krásně nasazená zatáčka a na rovince bez křečí....lahodný pohled...moc se mi to líbilo! K tomu všemu dvojitý skalp od cenného soupeře. Navíc tímto časem vylepšil svůj vlastní oddílový rekord mužů do 22 let! Štěpán může být s dnešními výkony maximálně spokojen a věřím, že do nadcházející sezóny ho to pořádně nakopne.

1hampl.jpg

Mezi ženami na 100 metrů zaklekávala do bloků Janča Šafránková, která dokázala předvést stabilní výkonnost i v podzimní části sezóny a časem 12,47 s postoupila do A finále. Zde se ještě dokázala zlepšit na 12,40 s a umístila se na výborném 5. místě. Janička nebyla sice příliš spokojena (skoro jako obvykle crying) , ale pro mě je velkou bojovnicí, protože vím, co za tímto výkonem stojí. Takže Jani, raduj se i z malých a dílčích vítězství.

1safrankova1.jpg

Na hladké čtvrtce bojovala Kačka Tvrdá, která sice výkonem 61,70 s nebodovala, ale věřím, že jí tento závod rozproudil krev v žilách před nadcházejícími finálovými koly dorostenek.

1tvrda.jpg

Tadeáš Krakuvčík startoval na 400 překážek a oni jemu se nepodařilo přisunout nějaké bodíky na konto svého mužstva. Po závodní odmlce na této trati se zas až tolik není čemu divit, ale i v jeho případě již vyhlížíme starty za mládežnický juniorský  mančaft již za týden.

1krakuvcik.jpg