Jdi na obsah Jdi na menu
 


Youth Athletics ozdobil Jirka Synek velkým osobákem 10,79 s jen 4 setiny od limitu na Mistrovství Evropy!

V sobotu 21.5.2022 se v Kolíně uskutečnil tradiční mítink pro dorost a starší žactvo, na kterém měla naše tréninková skupina velké zastoupení. Vůbec největší "haló" se podařilo dorostenci Jirkovi Synkovi, který se de facto až na poslední chvíli rozhodl, že tento závod absolvuje. Každopádně se ukázalo, že rozhodnutí to bylo správné, protože už v rozběhu se mu podařilo stlačit svůj osobák z minulého týdne na 10,83 s.

1synek.jpg

Ačkoliv to byl solo závod, Jirkovi to nic neubralo a finále si naplno užil, protože ve finálovém závodě dokázal časomíru stlačit na senzačních 10,79 s! Celkovým projevem to na mě působilo, že se to od minulého týdne začíná pěkně rozjíždět už od startu, kde Jirka oproti minulému týdnu nádherně akceleroval.

Věřím, že čas dokáže při dalších startech v této sezóně ještě posunout o pár setinek dolů, protože po včerejším dnu mu k limitu na Mistrovství Evropy schází pouhé 4 setiny! Z Youth Athletics si Jirka mimo krásný osobní rekord odnesl také zlatou medaili a ponožky jako věcnou odměnu pro vítěze závodu. Já jsem si odnesl nádherný pocit, že soustavná práce a píle přinášejí své ovoce.

1synek1.jpg

Druhým dorostencem ve startovním poli na 100 metrů byl Matěj Rosenberger, který mě potěšil svým letošním nejlepším výkonem, když v rozběhu zaběhl 11,49 s jen 5 setinek od osobáku. Ve finále už to Matesovi tolik dobře "nejelo" a působil na mě trochu křečovitě. Každopádně věřím, že rozběhový výkon zopakuje a v nejbližších závodech bude atakovat nový osobáček.

1rosenberger.jpg

Vyhlašovací ceremoniál okusil při tomto mítinku také žák Štěpán Veselý, kterému se nejprve podařilo v rozběhu na 60 metrů zaběhnout veliký osobní rekord 7,52 s, který sice v následném finále nezopakoval (7,62 s), ale i za tento výkon mohl být velmi spokojen, protože i to bylo pod hranicí jeho bývalého OR. a bral za to 3. místo.

1vesely4.jpg

Štěpán se z mého pohledu učí den ze dne. Je to krásné sledovat na trénincích a potom i při závodech. Zatím jsou to malé, ale velmi důležité krůčky. Sám Štěpán cítil, že hned po startu se mu běželo dobře, protože jsme malinko upravovali na posledních trénincích právě tuto část trati. Za mě souhlas a výkon a to jednoznačně potvrzuje.

1vesely.jpg

Dalším 2 borcům z naší tréninkové skupiny na 60 m mezi žáky se podařilo proklouznou do finále. Jak Radek Novák tak Ondra Musil zaběhli shodný čas 7,91 s. V případě Radka to navíc znamenalo nový osobní rekord!  Z mého pohledu velmi dobrá zkušenost si vyzkoušet dva závody ve formátu rozběh - finále! Pro Radka byl mítink Youth Athletics navíc ve znamení dvou osobáku, protože na 150 metrů si doběhl pro čas 18,90 s, čímž si vytvořil nové maximum a poprvé prolomil hranici 19 vteřin.

1novak-musil.jpg

Novým členem v naší skupině je dorostenec Dennis Bolard, pro kterého byl tento závod první ostrou zkouškou mezi atlety. Doposud závodil pouze za školní týmy. Každopádně jsem z jeho výkonů měl dobrý pocit nejen proto, že mě utvrdil v tom, že může být v budoucnu ještě daleko rychlejší, ale hlavně proto, že okamžitě zapadl do naší party a především proto, že závody zvládl bez jakéhokoliv stresu a obav. Na 60 m ,kde běžel mimo soutěž potvrdil svoji rychlost ze školních závodů (7,69 s) a na 100 metrů, kde tuto trať běžel vůbec poprvé, zaběhl mnou odhadovaných 12,20 s, což je na úvod velmi slušné.

1bolard.jpg

 

Náhledy fotografií ze složky Youth Athletics 2022