Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vysočina nás přivítala chladnou a větrnou náručí. V Jihlavě jsme bojovali o limity na MČR marně.

V sobotu 9.9.2017 jsme se vydali na krajské přebory kraje Vysočina žactva, které se konaly na útulném stadionu v Jihlavě. Devítičlennou výpravu staršího žactva hned po příjezdu čekalo chladné přivítání a když jsme zjistili, že vítr fouká proti hlavní rovince, bylo nám jasné, že dnes příliš osobáků nepadne.

I přesto se všichni vrhli do svých disciplín s plným nasazením.

Nejprve překážkáři na 100 m překážek. Tomáš Konvalina zaběhl 14,55 s a Pepa Šedivý 15,11 s.  Oba se tak v protivětru -0,9 m/s dostali velmi blízko "na dostřel" svým osobním rekordům, což je velmi motivující. Znamená to, že kluci mají formu a dokáží podat kvalitní výkon i v méně vlídných podmínkách.

Na sprintu 60 m fouklo rovný -1 m/s. Kluci zde podali adekvátní výkony daným podmínkám a chladnému počasí. Jirka Šámal  7,55 s, Tadeáš Zákora 7,71 s, Dan Musil 7,83 s.

3.jpg

Janě Šafránkové, která běžela v menším protivětru -0,8 m/s, stačil výkon 8,07 s na prvenství zato na 150 m, kde fouklo silněji -1,9 m/s, se dokázala Janča dostat daleko blíže k hranici osobáku. Dnes z toho byl čas 19,74 s. Z mého pohledu vynikající starty a perfektní sešlapování. Čtrnáct dní před Mistrovstvím zdá se tedy jdeme správným směrem. Ale hlavně jak se říká...Nic nezakřiknout!

2.jpg

Róza Znamínková už v týdnu předvedla, že se zlepšuje a dnes i v obrovském "proťáku" -2,7 m/s zaběhla osobáček na 150 m (21,06 s). Velká gratulace!

20170909_130644_013.jpg

Na 150 m žáků nastoupili Tadeáš Zákora, který první běh vyhrál v těsném náskoku na Dana Musila. Zřejmě by z toho byl celkem kvalitní čas, ale rozhodčí do rozhlasu oznámili, že cílová kamera tento běh nezměřila, a tak se závod bude opakovat. To jsem ještě netušil, že se stejní rozhodčí asi doslova zblázní a nechají kluky běžet necelých 5 minut po doběhu nezměřeného závodu. Do takto rychle opakovaného běhu nastoupil už jenom Dan Musil, který jej vyhrál v čase 18,88 s a protivětru -1,9 m/s. Moc mu tedy gratuluju k novému osobáku a současně je mi moc líto, že to není lepší čas, protože je jasné, že Daniel musel v prvém běhu běžet daleko rychleji. Nu škoda....rozhodčí v Jihlavě se pěkně vyřádili.

4.jpg

Své zástupce jsme měli také na 200 m překážek. Opět s těžkým "proťákem" -2,5 m/s se musel poprat Pepa Šedivý, který měl první polovinu tratě rozběhnutou fantasticky, ale při náběhu do cílové rovinky, ho uragán zpomalil, což mělo za následek rozhození rytmu mezi překážkami. Výsledný čas 28,99 s tak sice nebyl osobákem, ale alespoň jde o 3. nejrychlejší Pepovu dvoustovku s překážkami. Obdobně dobře si vedl také Jirka Šámal, jenž zaběhl 29,54 s také blizoučko k osobnímu maximu. Celkově jsou tyto výkony kvalitním ukazatelem před blížícím se MČR žactva, právě proto, že je kluci zaběhly v tak nevlídných podmínkách. Bůh ví, jaké bude panovat počasí při mistrovském závodě v Břeclavi...

Velmi zajímavým překvapením pro mě byl doplňkový start Tomáše Konvaliny, který si v oštěpu hodil nový osobáček 37,22 m.

1.jpg