Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vítek a Lukyn na 1. kole juniorů testovali formu.

V sobotu 30.4.2022 zahájili svou letošní pouť v soutěžích družstev také dorostenci a junioři. V rámci krajského přeboru se konalo první kolo na Kladně, kde do bojů mezi juniory zasáhli také Vítek Vinduška a Lukáš Soukal. Vítek nastoupil k rozběhu na 100 metrů, ale po prvním výstřelu a neklidu v blocích byl diskvalifikován. Svůj rozběh následně běžel pod protestem, který byl nakonec uznán jako oprávněný, a tak se mohl kvalifikovat do finálového závodu. V něm se mu podařilo stáhnout svůj výkon z rozběhu na 11,50 s, za což byl i on sám spokojený. Na úvod sezóny je to i dle mého soudu dobrý počin, na kterém můžeme dál pracovat.

1vinduska.jpg

Následně si Vítek odběhl i závod na 400 m překážek a i když plán zněl pouze vystartovat, nakonec si Víťa odběhl celých 400 metrů s "ploty" a bodoval pro naše družstvo velmi vysokými 9 body. 

1vinduska2.jpg

Druhým juniorem na kladenském stadionu byl Lukáš Soukal. U něho jsme tento závod pojali jako tréninkový start na 200 metrů. Lukyn si tedy odběhl pro jasné vítězství ve velmi hlídaném a uvolněném závěru v čase 22,35 s. Pohlídaným výkonem i projevem mě utvrdil v tom, že našlápnuto a natrénováno má dobře. Na závěr si Lukáš vyzkoušel pro něj atypickou roli startéra ve štafetě na 4x100 metrů a i zde se mi jeho výkon zdál příjemně uvolněný a současně "živý". 

1soukal.jpg