Jdi na obsah Jdi na menu
 


Víkendová ligová atletika.

V sobotu 8.6.2019 se v Novém Městě nad Metují uskutečnilo 2. kolo I.ligy mužů a žen. V družstvu mužů bojovala čtveřice z naší skupiny. Velký "zářez" udělali sprinteři, když všichni tři dokázali postoupit do A finále na 100 m, kde jsme tak měli 3 ze 6 účastníků tohoto finále. Velmi dobrou formu prokázal týden před MČR do 22 let Štěpán Hampl, který soutěž vyhrál za 10,63 s.

18.jpg

Třetí příčku zaznamenal Standa Jíra v čase 10,82 s a šestý byl Marek Řehák (11,06 s).  Časy to jsou sice vzdálené osobákům, ale Nové Město a jeho povrch nemá zrovna ideální sprinterskou pověst. Ani větrné podmínky nebyly tentokrát kdovíjak suprové, takže si myslím, že je lépe hodnotit dle pocitů z jednotlivých výkonů a ty jsem měl vesměs dobré.

1trio1.jpg

Tadeáš Krakuvčík nastoupil k závodu na 400 m překážek a odnesl si z něj nový osobák v hodnotě 57,76 s. Myslím si, ale úplně spokojen být nemohl, protože reálně má určitě na to, aby běhal tuto trať někde kolem 55,5 s. Nyní ale potřebujeme zjevně ještě dost a dost času na to, abychom se naučili dobrý odhad před překážkami, protože cupitání a přidrobování mezer na 17 kroků je opravdu extrémně zpomalující a vyčerpávající.

1krakuvcik.jpg

V družstvu žen se na 100 metrů kvalifikovala do A finále Janča Šafránková, která po výkonu 12,42 s vybojovala velmi kvalitní 4. místo. Sama nebyla s výkonem příliš spokojena, ale za daných podmínek to pro mě bylo naprosto adekvátní a hlavně se mi líbil Jančin projev. I když pravda nutno podotknout, že start a výjezd z bloků by tentokrát mohl být lepší.

1safrankova.jpg

Smolně si v Novém Městě vedly Róza Znamínková a Kačka Tvrdá. Zatímco Róza nastoupila ke startu na 400 metrů, kterým se protrápila dobrou hodinku po doběhu chladila bolavé koleno, které se jí opět ozvalo, Kačka už při nástupu do autobusu pociťovala alergickou reakci. Na individuální start nenastoupila, ale v závěru soutěže byla alespoň platnou členkou obou štafet.

V neděli jsme se přesunuli do Tábora, kde se konalo 2. kolo II. ligy, v niž bojujeme v barvách Vlašimi.  Lukáš Soukal nakonec těsně před startem 100 m raději svůj start zrušil z důvodu bolesti zad, a tak nám zbyl jediný zástupce ve službách Vlašimi a to Jirka Šámal. Tomu se vedlo výborně, když dokázal  postoupit do A finále. V něm mu ale startéři vystřelili ještě dříve, než-li se přichystal do bloků a to se podepsalo i na jeho výkonu  11,53 s. Jirka si však spravil chuť na 200 metrů, když si zde vylepšil PB na 23,81 s.

1samal.jpg

Mimo soutěž nastoupil v Táboře na 400 m překážek Dan Bezucha, který si zde po výkonu 58,35 s vylepšil svoje letošní maximum. 

1bezucha.jpg