Jdi na obsah Jdi na menu
 


Veřejky ve Stromovce - výkonnost obhájena.

Druhý start v této sezóně jsme pro většinu dorostenců a juniorů naplánovali na úterní veřejné závody ve Stromovce 17.1.2023. U Franty Hanče hledáme ideální pojetí výběhu ze startovních bloků. Tentokrát z toho byl čas 7,58 s, čímž si drží relativně vyrovnanou výkonnost. Pohyb paží a nedostatečný náklon resp. nedotažení odrazu z bloků, to jsou prozatím Frantovi největší limity, které zde spatřuji. 

Dennis Bolard měl obdobný průběh závodu jako v Českém Brodu. Vynikajících 50 metrů a následně pro mě zatím z neznámých důvodů black out. Soudím, že e to nutné "vyběhat". Z pohledu rozboru techniky nevyužívá Dennis dostatečně své rozsahy. Zatímco při rozcvičování nebo tréninku, kde nejdeme na plné úsilí, mu to krásně "šlape", v závodě to ještě neumí prodat.

 

Sympatický projev hned od startu předvedl Šimon Novák, který si díky tomu dosprintoval pro nový osobní rekord 7,54 s. Takové starty bych si ideálně představoval. prostě se tím příliš nemalovat. Na dvoustovce to vypadalo, že si Šimon doběhne pro druhý osobák, ale to bychom asi chtěli příliš.

1novak-simon.jpg

Ačkoliv se mu podařilo trať opravdu velmi kvalitně rozběhnout, zřejmě mu někde po 150 metrech tzv. došlo a následně začal tak trochu motat nohama. Asi 20 metrů před cílovou páskou upadl. Nelitujme ale toho. Myslím, že je nutné nacházet své limity, které můžeme následně překonávat.

1novak-simon1.jpg

Radek Novák zaostal na šedesátce za svým PB jen o 4 setiny, čímž mě příjemně přesvědčil, že naše ambice nejsou liché. Z mého pohledu nyní potřebujeme přidat na určité odrazovosti přímo na startu. Ale jinak se mi Radkův výkon líbil po technické stránce hodně - hezky dotažené linie, zvednutá kolena.

1novak-radek.jpg

V případě Štěpána Veselého jsme tentokrát zvolili model pouze jednoho startu a soustředěnosti na 200 metrů. Ačkoliv to nebyl osobák, přesto si myslím, že cíl jsme splnili. Zejména s ohledem na fakt, že se Štěpa ujistil ve své výkonnosti, protože zaběhl 23,54 s, což je o 14 setinek za PB. Pro mě byl výkon velmi svižným hned od začátku, ale především je důležité, že jsme se ujistili o tom, že na této úrovni můžeme podávat výkony opakovaně.

1vesely.jpg

Obdobně bychom mohli mluvit i o výkonu Jany Šafránkové na 60 metrů, kde zaběhla 7,76 s. Tedy 1 setinu za svým 4 roky starým osobním rekordem nebýt nového osobáku z před týdne starých krajských přeborů. Výkon tedy kvalitní, ale zejména naznačující naše současné rezervy, na nichž můžeme okamžitě zapracovat.