Jdi na obsah Jdi na menu
 


V Turnově bylo extrémně větrno!

V úterý 29.5.25018 jsem se vydal se třemi sprintery na Memoriál Ludvíka Daňka do Turnova. Ke startu na 100 m zde zaklekli Štěpán Hampl, Standa Jíra a Marek Řehák.

Ačkoliv v Turnově panovalo krásné slunečné počasí a bylo i příjemné teplo, počasí sprinterům vůbec nepřálo. Na hlavní rovince totiž foukal opravdu silný protivítr, který nám tak zhatil veškeré ambice. Přitom byli kluci dnes dle mého soudu opravdu dobře připraveni a také naladěni.

Do prvního nejrychlejšího běhu byli nalosování Štěpán se Standou a oběma tak foukl stejný protivítr -2,5 m/s. V těchto podmínkách zaběhl Štěpán 10,88 s a Standa 11,10 s. 

stepan-standa.jpg

Do třetího běhu byl nalosován Marek Řehák, který měl ještě větší "proťák" -2,8 m/s a v něm zaběhl 11,40 s. Jsem si jistý, že by dnes Mára zaběhl nový osobák. Běh vypadal opravdu dobře a motivace ze silné domácí i mezinárodní konkurence byla na klucích vidět.

marek.jpg

Nakonec absolvoval Hamplík se Stáňou ještě start v juniorské reprezentační štafetě na 4x100 m. Škoda jen, že při dobré formě hlavních 4 osobností této štafety, zůstali pro dnešní závod pouze 2 borci a to právě Štěpán se Standou. Ty dnes doplnili Honza Vácha a na poslední chvíli povolaný Töpfer, který se de facto ani neúčastnil výběrového štafetového kempu. Limit na Mistrovství světa juniorů (40,26 s) tak zůstal dnešnímu kvartetu logicky velmi vzdálen o více než vteřinu (41,42 s).

1.jpg