Jdi na obsah Jdi na menu
 


V Kutné Hoře pět nových osobáků staršího žactva.

V pátek 6.9.2019 proběhly v Kutné Hoře závody krajského přeboru družstev mladšího žactva, na kterých startovala také šestičlenná skupinka staršího žactva tzv. mimo soutěž.

Dva nové osobní rekord si zde vylepšil Šimon Kratochvíl, když na 60 m velice dobrým startem "vydělal" na nový PB 7,55 s a na doplňkové trati 200 překážek velice dobře zaběhl 28,24 s.

1kratochvil--5-.jpg

Na stejné trati musel prakticky hned po vysednutí z auta kvůli zpoždění a tradiční koloně na spojnici Kolín - Kutná Hora zápolit také Kuba Svoboda. Možná, že kdyby měl více času na rozcvičení byl by posun hranice nového osobního maxima ještě výraznější. Tentokrát jsme se museli spokojit s posunem o dvě desetiny na 28,79 s, ale věřím, že Kuba má na čas pod 28,50 s.

1svoboda.jpg

Velice dobře se v Kutné Hoře prezentovala nová tvář naší skupiny Anička Vitoušová, která měla šedesátku doposud nejlépe za 8,69 s, ale tentokrát po ponaučení z minulých závodů v Berouně, velmi dobře vystartovala a doběhla si pro výrazný osobák v hodnotě 8,47 s.

1vitousova1.jpg

Podobně se prezentoval další nováček Michal Boháč, který si poprvé vyzkoušel 300 m. A dopadlo to nad očekávání dobře, když finišoval v čase 40,19 s. Projevem mu tato trať sedla zatím nejlépe ze všech závodů, které jsme zatím absolvovali. Energický, rytmický, stabilní projev až do posledních 50 metrů před cílem, kde však jak známo "tuhnou" i ti nejotřelejší. Takže z mého pohledu super.

1bohac1.jpg