Jdi na obsah Jdi na menu
 


V Jihlavě v barvách Středočeského kraje bojovali 4 borci při Mezikrajovém utkání žactva.

V neděli 17.6.2018 se v Jihlavě odehrálo Mezikrajové utkání družstev staršího žactva reprezentujících své kraje. Do středočeské výpravy byli nominování také čtyři borci z naší tréninkové skupiny Vítek Vinduška, Pepa Šedivý, Honza Brát a Tadeáš Zákora.

1.jpg

Všichni čtyři také tvořili sestavu středočeské štafety 4x60 m, která hned v úvodu časového pořadu předvedla kvalitní výkon 280,80 s. To je výkon na setinu shodný s  jejich "entry", kterým se na tuto soutěž kluci kvalifikovali a tudíž potvrdili svoji výkonnost. Pravda, na předávkách víme, že je potřeba ještě hodně zapracovat, ale vidím potenciál ke stažení ještě minimálně 1 vteřiny. To nám dává jistě motivaci pro zářijové Mistrovství ČR žáků,

20180617_123618.jpg

Tadeáš Zákora měl při MKU velmi napilno. Hned po štafetě se přesouval do koulařského kruhu. Zde předvedl výkon 13,05 m, který je sice za jeho osobákem vzdálen poměrně daleko, ale pro barvy středočeské výpravy to znamenalo slušných 7 bodů. Z koulařské soutěže musel Tadeáš přezout sprinterské tretry a běžet ke startu třetího běhu na 60 m. V něm proti větru -1,1 m/s zaběhl 7,61 s., což považuji za adekvátní k jeho osobáku.

1zakora.jpg

Poslední dva individuální starty pro naši skupiny zajistili překážkáři. Pepa Šedivý si vedl velmi dobře. Předvedl 14,30 s, což je jen 3 setiny od PB. Hlavně mě těší, že dovede takto kvalitní výkon předvést na soutěži, která svou úrovní odpovídá formátu Mistrovství ČR jednotlivců. Takže paráda!

1sedivy1.jpg

Druhým překážkářem byl Honza Brát. A i u něj soutěž proběhla podobně jako u Pepy. Výkon blízký osobáku 14,42 s je motivující záležitostí. Navíc si Honza ve svém běhu ukořistil druhou příčku a to je vždy povzbuzující umístit se na čele závodu.

1brat.jpg