Jdi na obsah Jdi na menu
 


V Jičíně jsme pomohli k udržení 2. ligy

V sobotu 21.8.2021 proběhlo v Jičíně  3. kolo II.ligy mužů, v níž hostují naši kluci právě za jičínský tým. Před před tímto utkáním čelil reálné hrozbě, že by mohl na příští rok sestoupit z této soutěže, ale po vybojování posledního kola, kde se tým umístil na 3. příčce, tuto hrozbu odvrátil. A velmi tomu napomohli také sprinteři z naší tréninkové skupiny.

1skupina.jpg

Na 100 m jsem nejprve však  sledoval, jak Matěj Rosenberger ulil start a z jednoho favorita svého rozběhu  se tak nakonec musel spokojit s rolí člena závěrečné štafety na 4x100 metrů. Vítek Vinduška si na 100 m dosprintoval v rozběhu k postupu do A finále, kde téměř na chlup zopakoval svůj rozběhový výkon (11,68 a 11,67 s). 

1vinduska.jpg

Pro Šimona Kratochvíla byly tyto závody spíše testem, jestli jeho kotník, který si poranil na červnovém MČR dorostenců, vydrží závodní nasazení. S Časy, které předvedl jak v rozběhu tak ve finále (11,44 a 11,49 s) jsem nadmíru spokojen, neboť po závodní i tréninkové pauze jsou to časy   cca 0,15 s vzdálené od osobáku. 

1kratochvil.jpg

Jirka Synek měl velkou smůlu a i když svůj rozběh vyhrál, litovali jsem obrovského protivětru, který jeho závod doprovázel (-2,4 m/s). Čas 11,48 s tak můžeme považovat za velmi kvalitní. Ve finále potom už Jirka jen doběhl jak se říká na body, protože jsme se obávali zranění. 

1synek.jpg

Kuba Svoboda nastoupil v dálkařském sektoru a malinkatý přešlap ho dělil od osobáku začínající šestkou. Regulérně tak zapsal výkon těsný jeho stávajícím PB (574 cm). Druhou disciplínu si Kuba zvolil náročných 400 m překážek, což byla jeho premiéra nad mužskými dlouhými ploty. Popasoval se s tím velmi dobře, když zaběhl 60,68 s a v následujících závodech budeme logicky směřovat na výkon pod 60 vteřin.

1svoboda.jpg