Jdi na obsah Jdi na menu
 


V družstev dospělých míříme do Mistrovství ČR

V sobotu 19.8.2023 se v Liberci uskutečnilo 4. kolo prvoligové soutěže mužů a žen naší skupiny, v němž oba celky svým vystoupením definitivně potvrdily postup do Mistrovství ČR, do nějž se probojovali jak muži tak i ženy z prvního místa. 

V Liberci se dobře dařilo Janě Šafránkové, která i v protivětru -1,1 m/s dokázala běžet kvalitní rozběhový čas 12,49 s, z nějž ve finále ještě ukrojilo na 12,33 s (-0,9 m/s), s nímž se suverénně umístila na prvním místě. Dobře se Jana představila i na dvojnásobné trati, kde celkově obsadila 3. příčku za 25,92 s a i zde bohužel sprinterkám vítr příliš nepřál zejména v první polovině trati, kde to celkem výrazně foukalo. nicméně Janča rozhodně předvedla, že se hlavou celkem již dosti posunula a dokáže střízlivě hodnotit své výkony a souběžně se při závodech relativně kvalitně soustředit na důležité momenty z tréninku.

1safrankova-bedrnova.jpg

Jirka Synek měl v rozběhu obrovský proťák -2,4 m/s, díky němuž měl po doběhu vlastně dosti špatný pocit tuhosti. Mě se jeho výkon líbil, protože v něm předvedl to, co jsme si řekli: nervat, rytmicky rozběhnout a uvolněně nechat doběhnout v letmé rychlosti. Čas 11,21 s pochopitelně nezní lichotivě, ale s ohledem na okolnosti a zadání, je vlastně v pohodě. Díky prvnímu místu v tomto rozběhu, což i naznačuje, že to zas až tak zadarmo díky proťáku nebylo, byl Jirka nasazen do finále A, kde obsadil celkové 4. místo. Opět zde foukalo do obličeje, atak bereme výkon 11,10 s s rezervou a hlavně respektem k pokročilé době letošní sezóny, která je pro Jirku už výrazně dlouhá. Současně ale vnímám určitý posun oproti předešlým letům, neboť letos jsme přípravu zvládli udělat tak, že ještě v tomto období Jirka závodí, což dříve nebývalo zvykem.

1synek.jpg

Aneta Bedrnová jako žákyně si v rozběhu s Jančou doprovázeném silným proťákem poradila s tratí 100 metrů časem 13,00 s, čímž postoupila ze třetího místa do B finále. Zde se vylepšila, ale na lepší čas než 12,96 s to v libereckých větrných podmínkách tentokráte nebylo. Nicméně pro Anetu jsou to obrovské zkušenosti a celkové 9. místo není rozhodně zklamáním.

 

Úplným nováčkem v týmu mužů byl Šimon Novák, kterému se v rozběhu podařilo výkonem 11,68 s obsadit 4. místo a tím pádem postoupit nečekaně do B finále. Co platí o Anetě ohledně zkušeností, to v případě Šimona platí dvojnásob! Ve finále předvedl Šimon 11,69 s, s čímž bral dva body tedy 11. místo. Každopádně po dnešku je jasné, na čem musíme u Šimona v tuto chvíli hodně zamakat a to je startovní reakce a samotný výběh z bloků, což mu dneska moc nesedlo.

 

1novak-s.jpg