Jdi na obsah Jdi na menu
 


V Českém Brodu padaly šedesátkové osobáky.

V sobotu 18.1.2020 jsme se vypravily do Českého Brodu, kde v tunelu probíhaly veřejné závody. Pětice mladých atletů žáků a dorostenců si zde vylepšovala svoje PB. Začátek ale tak přesvědčivě nevypadal, když klukům dorostencům překážkový závod na 60 m př. moc nevyšel. Honza Brát zaznamenal výkon 9,00 s a Kuba Svoboda 9,05 s. Každopádně v podmínkách českobrodského tunelu, který disponuje velmi malým prostorem na rozcvičení, kdy je tunel naplněn opravdu velkým množstvím dětí, které z většiny tvoří účastníky tohoto závodu, a velmi malým doběhem za cílovou čarou, beru tyto závody většinou spíše jako výborný trénink. Oba překážkáři si ale v následujících šedesátkách dokázali vylepšit osobní maxima na hladkém sprintu: Honza (7,56 s) a Kuba (7,83 s).

20200118_093920-1-.jpg

Poté následovaly běhy na 60 metrů a zde i přes velmi již výše zmíněný krátký doběh absolvoval nejrychlejší výkon jen 6 setin za osobákem z minulého víkendu Jirka Synek (7,42 s). Tak, jak jsem hodnotil ihned po závodě, je pro mě tento výkon minimálně na stejné úrovni jako výkon při vytvoření osobního rekordu.

1.jpg

Velmi dobře se na dnešek vyspal Matěj Severa. Tomu se již v prvním běhu povedlo srazit hodnotu PB o desetinu na aktuálních 7,58 s. Ve svém druhém dnešním pokusu navíc vynikajícím způsobem trefil start a doběhl si pro další osobák 7,48 s. Posun o další desetinu! To byl asi dnešní největší "úlovek". Krom výkonu samotného musím hodně vyzdvihnout Matějovu techniku, na které pracujeme už půl roku a dnes poprvé se mu ji podařilo prodat. Moc chválím!