Jdi na obsah Jdi na menu
 


V Českém Brodu 5 nových osobních rekordů. Dvakrát se radoval Honza Brát.

V sobotu 17.2.2018 jsme se hned po ránu vydali na veřejné závody do atletického tunelu v Českém Brodu. Skupina šesti atletů závodila v bězích na 60 m a 60 m překážek.

Dva osobáky si z dopoledních závodů odvezl Honza Brát, který si vylepšil maximum jak na překážkách (8,90 s) tak i na hladké šedesátce (7,85 s).

Dobře se představil i Zdenda Křeček, kterému se opět podařilo posunout PB na 60 m, když zaběhl 7,38 s. Svůj předchozí rekord ze středečních závodů v Jablonci nad Nisou tak "kosmeticky" upravil o 1 setinku.

1.jpg

Velmi kvalitní výkony podal další dorostenec Tomáš Konvalina, který si na překážkách zaběhl letošní druhý nejrychlejší výkon 8,66 s. Podpořil jej i celkem svižnou šedesátkou za 7,71 s.

Matěj Severa chtěl absolvovat dva závody na 60 m, ale po prvním, v němž si vylepšil osobák na 8,30 s, musel další start bohužel "odpískat" pro bolest stehna.

Jakubu Svobodovi, který s překážkami začíná, to tentokrát na této trati příliš nevyšlo. A i on sám ohodnotil svůj výkon jako "rozlítaný" nad překážkami. Zato se mu ale povedlo vytěžit z Českého Brodu osobní rekord na hladké šedesátce, kde zaběhl 8,38 s.