Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tři starší žáci zahájili sezónu na KP 6 osobáky a 5 medailemi.

Tři starší žáci reprezentovali naši tréninkovou skupinu na krajském přeboru v neděli 12.1.2020. Dá se říci, že všem se dařilo velmi dobře a věřím, že všichni také předvedli výkony, s kterými již nyní mohou vyhlížet účast na halovém Mistrovství ČR.

1zci.jpg

Nejvíce se zadařilo Jirkovi Synkovi, který posbíral celkem 3 zlaté medaile .Ve sprintu na 60 metrů v rozběhu atakoval osobák výkonem 7,48 s a ve finále jej potom vylepšil o celou jednu desetinu na 7,36 s. Finálový závod si Jirka dle mého názoru velmi dobře užil a vše v něm od startu vyšlo naprosto bezchybně. Dobrý reakce, frekvence z bloků, přechod do finiše. Nebylo co vytknout. Na 150 metrů bral Jirka další přebornický titul, když zaběhl druhý osobní rekord 17,51 s. I zde byla vidět dravost. Závěrečnou medaili si Jirka na krk mohl pověsit při vyhlašování štafet žáků, kde jsme získali taktéž nejvyšší umístění.

1synek.jpg

Michal Boháč svůj rozběh na 60 metrů zaběhl solidně (7,69 s), ale trochu za mým očekáváním. Jelikož závodil v hale na Strahově poprvé, měl i problém s doběhem za cílovou páskou, kde se závěrečných pár metrů zdvihá .Nicméně finále A už dokázal Michal svůj výkon vylepšit< když zaběhl osobák 7,58 s a navíc to znamenalo cenné třetí místo a bronzovou medaili. Na 150 metrech byla Michalova nezkušenost s halovými závody ještě patrnější, když při finiši ztratil koordinaci a orientaci a jen tak tak doklopýtal do cíle. I tak zaznamenal čas na hodnotě nového osobáku 18,54 s.

1bohac1.jpg

Posledním žákem byl Matěj Rosenberger, kterému se rozběh hladkých šedesátek vůbec nepovedl a sotva postoupil do B finále časem 7,94 s. V tomto finále ale v mých očích zazářil. Nejenže zaběhl nový osobák 7,75 s, ale především zúročil naši společnou práci a poprvé jsem mohl hodnotit jeho výkon dá se říci bezchybně. Doufám, že si Mates pocity z tohoto závodu zapamatuje a při dalších startech z nich bude těžit. Ještě větší úspěch přišel při závodu na 150 metrů, kde si Matěj vylepšil osobák opravdu velkým rozdílem na aktuální hodnotu 18,15 s, což současně znamenalo nečekanou třetí příčku. Matěj měl z této medaile velikou radost stejně jako já.

1rosenberger1.jpg

V úplném závěru startovala naše štafeta 4x200 metrů složená z výše třech jmenovaných kluků naší skupiny doplněná o Vojtu Pernicu. Kluci ukázali všem soupeřům záda a velkým rozdílem 5 vteřin porazila všechny celky. Kluci zaznamenali tyto dílčí mezičasy: Matěj Rosenberger (25,5 s) - Vojtěch Pernica (25,9 s) - Michal Boháč (25,2 s) - Jiří Synek (23,1 s).

1stafeta.jpg