Jdi na obsah Jdi na menu
 


Stříbrnou příchuť halového gigantu definitivně stvrdily ve štafetě Janča a Kačka.

V neděli 24.2.2019 pokračoval druhým dnem program na halovém šampionátu mládeže v pražské Stromovce. Do programu zasáhli dnes už jen dvoustovkaři a štafety. 

1all.jpg

Jako první se představil ve svém rozběhu Lukáš Soukal, který jen o jednu setinku zaostal za svým osobákem. Ale za výkon 23,17 s bral velmi slušnou 13. příčku. Každopádně výkon na hranici osobáku předvedený na MČR je rozhodně pozitivním znamením.

1soukal.jpg

Do bojů mezi juniory zasáhl Marek Řehák, který si zde vylepšil svůj osobák a to jak halový tak absolutní, když ve svém rozběhu obsadil třetí místo a časem 22,55 s uhájil celkové 9. místo. Mára vypadal velmi nažhaveně a možná jen škoda 6. dráhy. Soudím, že v nižší dráze by to mohlo být ještě malinko rychlejší.

1rehak.jpg

No a do třetice zaklekl do bloků na dvoustovce Standa Jíra, který si ve svém rozběhu poradil s těžkým postupovým klíčem, kdy do finále automaticky postupoval pouze vítěz.  To se mu v čase 21,99 s povedlo a ve finále zahajoval ve třetí dráze. Navíc je tento výkonem jeho halovým osobákem na 200 metrů. Finálový závod byl však již dominantou specialistů a na Standu vyzbylo čtvrté místo (22,14 s).  Pro mě je to ale vyváženo zlatem, protože víme, jaké možnosti tréninku v hale máme.

1jira1.jpg

Poslední starty naší skupiny byly štafetové běhy na 4x200 m. Hned v prvním závodě a také prvním běhu v kategorii dorostenek jsme měli velikou radost. Naše kvarteto, které o minulém víkendu vybojovalo 5. příčku na MČR žen si mezi dorostenkami vedlo senzačně. Moje nervy a později i hlasivky se během napínavého závodu dá se říci zhroutily. Ale stálo to za to! Holky zúročily svoje zkušenosti, které dokázaly vůči třeba i individuálně rychlejším soupeřkám dokonale přetavit v medailovou radost. Po rychlém startu Kristýny Šlehubrové (mezičas 25,7 s), která předávala na seběh Lence Novotné (26,7 s), se na ovále rozpoutala doslova vichřice a nelítostná řežba o medaile. Předávka Kačce Tvrdé (26,7 s) byla ukázkou nabitých zkušeností, jak jsem popisoval výše. Do posledního oválu nastupovala Jana Šafránková (25,1 s) a ta předvedla naprosto famózní výkon, při němž jsem přišel o hlas.  Janča Šafránková a Kačka Tvrdá mohly nakonec opravdu slavit. I když musely velmi netrpělivě vyhlížet výsledek druhého běhu, v němž kvarteto Vítkovic jen těsně o 5 setin atakovalo náš čas 1:44,18. Tento výkon je také novým oddílovým rekordem nejen dorostenecké kategorie, ale také kategorie žen! Holky, moc gratuluju a stříbrné medaile, které jste si dnes vysloužily, si moc zasloužíte!

1dky.jpg

Kluci junioři měli velmi složitou situaci, v které nakonec obsadili 6. místo v čase 1:30,87. Pro mě je ale vítězstvím i to, že celý závod všichni bojovali jako lvi až do úplného konce. Zejména Marek Řehák a Standa Jíra toho měli v nohách po celém víkendu poměrně dost, a tak si jejich výkonů velmi považuji. Po včerejší menší taktické chybce Tadeáše Krakuvčíka na individuální čtvrtce, si dnes Teddy složil reparát a to dokonale, když obsadil druhý úsek. Na něm velmi dobře sbíhal a soupeřům nenechal nic zadarmo a navíc jeho mezičasový výkon  (22,9 s) mě znovu utvrdil, že natrénováno má velmi slušně. Prostě, jak už jste asi zvyklí...hodnotit je potřeba i jak se říká mezi řádky... Mezičasy: Marek Řehák 23,0 s -  Tadeáš Krakuvčík 22,9 s - Dominik Holub 23,2 s - Standa Jíra 21,8 s.

1ri.jpg

Do soubojů v kategorii dorostenců jsme vyslal dvě štafety a obě byly složeny čistě z členů naší tréninkové skupiny.  Našem Áčku se dařilo velmi dobře. kluci zaslouží velký respekt. Po velmi zdařilém startu Jirky Šámala, který sice maličko zavrávoral při výběhu druhé zatáčky a jen tak tak, že se udržel ve své dráze jsem drželi kontakt s celým polem. Druhý úsek obsadil Tadeáš Zákora, kterého jsem na tuto pozici nominoval zcela záměrně, aby díky své postavě mohl vybudovat solidní pozici pro náš tým. Tadeáš se zhostil svého úkolu jako naprostý profík. Čuměl jsem na drát. Lépe jsem si to ani nemohl namalovat, když si Tadeáš se svými soupeři hravě poradil a nenechal si od nich nic líbit. Řekl bych, že si Tadeáš chtěl sám v sobě odčinit reparát za včerejší výkon na hladké šedesátce a to se mu jednoznačně povedlo .Na třetím úseku běžel Tomáš Konvalina, který předvedl velmi dobrý běžecký výkon a jen škoda, že v posledních 50 metrech svého úseku musel maličko přibrzdit, aby mohl předat našemu finišmanovi, kterého rozhodčí postavili tak, že jsme si křížili dráhu se soupeři. Posledních 200 metrů finišoval Lukáš Soukal a opět to byl vynikající koncert. A i když se Lukáš snažil a na oválu skoro vypustil duši, doběhl do cílového prostoru na 3. místě, což v součtu všech běhů znamenalo 5. místo jen necelou půl vteřinu za medailí! Výsledný čas 1:33,24 není ale žádnou ostudou. Naopak. Myslím si, že kluci předvedli absolutní maximum, na které měli. Mezičasy: Jirka Šámal 23,6 s - Tadeáš Zákora 23,1 s - Tomáš Konvalina 24,0 s - Lukáš Soukal 22,6 s.

1dcia.jpg

B štafeta dorostenců dokázala, že dokážeme postavit dva konkurenceschopné týmy, protože tato sestava zaběhla výkon 1:37,60, čímž obsadila mezi 19 soupeři skvělou 12. příčku. Moc mě potěšilo, že kluci do svého závodu šli naprosto naplno i s vědomím, že jsou členy B štafety. Velkou premiéru zde absolvoval Tomáš Steklý , pro nějž to byl vůbec první start v rámci mistrovství ČR. Svou premiéru ale zvládl naprosto bravůrně a ukázal, že bude do budoucna jistě důležitým členem našich štafet, protože zachoval chladnou hlavu a na předávce si počínal jako "mazák". Mezičasy: Tomáš Sojka 24,7 s - Honza Brát 24,4 s - Tomáš Steklý 25,0 s - Pepa Šedivý 23,4 s.

1dcib.jpg