Jdi na obsah Jdi na menu
 


Strahovské dopoledne: double pro Tomáše a Honzu a 4x OR na 60 m.

Nedělním dopolednem 2.2.2020 jsme zahájili další náročný třídenní závodní víkend halovými přebory Pardubického kraje na Strahově. Zde se vypravili zejména překážkáři, kteří si k 60 m překážek zaběhli doplňkově také hladkou šedesátku.

Junioru Tomáši Konvalinovi se náběhy při rozcvičování příliš nedařily a po závodě se také necítil nikterak obzvlášť dobře. Z náběhu jsem měl podobný pocit, ze samotného závodu už tak ne a čekal jsem, že by to mohl rychlejší čas než při středečních závodech v Jablonci. A bylo tomu tak plus navíc nový osobák v hodnotě 8,70 s. Na hladké šedesátce jsme mohli oslavovat znovu, protože se Tomášovi podařilo prolomit dvouletou stagnaci v tomto sprintu a zaběhl si taktéž nový PB na úrovni 7,50 s.

1konvalina.jpg

Velmi dobrý týden má za sebou Honza Brát. Dorostenec, který ve středu v Jablonci posouval PB na hladké i překážkové šedesátce to zopakoval dnes znovu! Na překážkách srazil 6 setin a zaběhl PB 8,71 s. Na sprinterské rovince šokoval sám sebe ale především i mě, když zaběhl velice kvalitních 7,38 s. To už je výkon relativně vysoko v českých průběžných tabulkách a zejména je to vynikající předpoklad pro Honzovu hlavní disciplínu.

1brat.jpg

Nad překážkami se dnes technicky nedařilo Kubovi Svobodovi, ale podle záznamu i fotografií jsme si výkon vyhodnotili a můžeme z toho těžit v dalších trénincích. Na hladké šedesátce si to Kuba však vynahradil, když zaběhl velký osobní rekord za 7,68 s.

1svoboda1.jpg

Čtvrtý osobní rekord na hladkých 60 m zde přepisoval také Štěpán Konvalina, jemuž se podařilo zdolat 7,75 s. Věřím, že když se trochu naučí lepší techniku na startu, musí běhat pod 7,65 s.

1konvalina-s.jpg