Jdi na obsah Jdi na menu
 


Strahovská odložená premiéra dopadla pro Jirku na výbornou.

V neděli 23.1.2022 jsem využili možnosti zazávodit si na oddílových závodech pořádaných SC Radotín Praha, a tak jsme vyrazili na pražský Strahov do přetlakové haly.

 

První letošní start si zde odbyl Jirka Synek, pro nějž to byly spíše, řekl bych, testovací závody. Sezónu jsme se rozhodli v jeho případě otevřít až s mírným zpožděním a mám za to, že se nám to vyplatilo. Na Jirkově projevu bylo patrné, že se trochu "rezervuje", ale tak zněly i moje pokyny před startem. Sám Jirka hodnotil svůj výběh z bloků jako spíše nepovedený. I mě se zdálo, že tam celkem zaspal. Po rozboru videa ze startu bylo patrné, že se mu nepovedl hned první krok. Každopádně potom se dostal rychle do frekvence a následně se držel mých pokynů a doběhl v uvolněném rytmickém finiši. I s tímto projevem dosáhl Jirka nového osobáku 7,19 s, takže jsme mohli odjíždět velmi spokojení.

1synek.jpg

Dalšími startujícími byli starší žáci z naší tréninkové skupiny. Dobře si vedl Štěpán Veselý, který na 60 m těsně zaostal za osobákem (7,93 s), čímž se mu velmi přiblížil. Radek Novák si na této trati připsal nové osobní maximum, když zdolal 8,10 s, ale v jeho případě budeme určitě chtít na nejbližších závodech prolomit hranici 8 vteřin. Poté oba kluci nastoupili i na 150 metrů, kterou v halové zatáčce běželi oba úplně poprvé. Tato premiéra dopadla na výbornou pro Štěpána, který zaběhl 19,31 s. Radek si připsal 19,65 s a za svým venkovním PB zaostal o 3 desetiny, takže věřím, že když budeme mít příležitost ještě závodit, prolomí i tuto hranici.

1novak-vesely.jpg

Třetím žákem do party byl Ondra Král, který nejdříve nastoupil na 60 m překážek, kde získává cenné zkušenosti. Zatím to však ale na toužený výkon pod hranici 10 vteřin nebylo (10,49 s). Na stopadesátce zaběhl Ondra nový OR 21,15 s a i v jeho případě platí, že je nyní potřeba hlavně závodit.

1kral1.jpg