Jdi na obsah Jdi na menu
 


Štěpán Holeček s týmem 7.ZŠ vyhrál krajské finále Poháru rozhlasu, Mia a Anet ve velkých skokanských osobácích.

V úterý 21.5.2024 proběhlo na našem domácím stadionu v Kolíně Krajské finále Středočeského kraje v Poháru rozhlasu základních škol. Na tomto závodě se zúčastnili 3 členové z naší skupiny. Dobře se dařilo Štěpánu  Holečkovi, který pomohl barvám domácí 7. základní školy Kolín Masarykova k celkovému vítězství svého družstva starších žáků. Jeho družstvo získalo v celkovém součtu 6274 bodů a kromě zlatých medailí bude netrpělivě vyčkávat, jak dopadnou další krajská finále po celé ČR a jestli jim tento bodový zisk bude stačit na postup mezi elitní osmičku týmů na Republikové finále.

1sedmicka-kluci.jpg

Štěpánovi se velmi dobře povedlo zaběhnout 60 metrů, když předvedl nejrychlejší čas ze všech účastníků (7,37 s) a pochopitelně byl i důležitou součástí štafety svého družstvo na 4x60 metrů.

1holecek.jpg

Mezi závodnicemi týmu Základní školy Václava Havla z Poděbrad startovaly také Aneta Bedrnová a Mia Plačková. Bylo jasné, že jsou oporami svého družstva a výsledky to rovněž prokázaly. Jejich družstvo se dlouhou dobu v průběhu soutěže drželo na medailových pozicích. Po závěrečné osmistovce se děvčata z této školy však propadla na konečné čtvrté místo. Nicméně Mia i Anet předvedly ve velkém proťáku -2,0 m/s kvalitní šedesátky (Mia 7,76 s, Anet 7,96 s).

1bedrnova.jpg

Současně stojí za zmínku i jejich osobní rekordy v doplňkových disciplínách, kdy si Mia v sektoru skoku dalekého doletěla pro velmi kvalitních osobák 542 cm a Aneta si po týdnu vylepšila osobák ve skoku vysokém na aktuálních 158 cm. Pro ilustraci uvádím, že oba tyto výkony jsou prakticky zajištěnou účastí na MČR v individuálním startu. Tak kvalitní předvedla děvčata výkony v disciplínách, které prakticky netrénujeme.

1plackova.jpg