Jdi na obsah Jdi na menu
 


Štěpán Hampl vybojoval na MČR do 22 let zlatou medaili.

V sobotu 15.6.2019 se na pražské Slavii uskutečnilo MČR do 22 let. Tentokrát jsme zvolili pouze závod na 100 metrů. Štěpán Hampl nastupoval do soutěže v roli favorita a tu také potvrdil v rozbězích, když předvedl nejrychlejší čas ze všech nastoupivších. Ve finále mu sice velmi zdatně sekundoval Tomáš Němejc z Českých Budějovic, ale Štěpán předvedl opravdu suprový výkon a v čase 10,50 s za bezvětří získal svůj již druhý titul na tomto MČR po prvním z roku 2017. Dnes se mi jeho projev líbil, protože měl velice dobře zvládnutý start, o čemž vypovídají i startovní reakce kolem 0,135 s a také technicky zvládnutá kolena v druhé polovině trati. 

1hampl2.jpg

20190615_191737.jpg

1hampl1.jpg

Velký den měl také Marek Řehák. Ten nejprve musel po výkonu 10,87 s jen 2 setiny za osobákem netrpělivě čekat , jestli postoupí do finále také. To se nakonec opravdu povedlo a ve finále si Marek řekl o nový senzační osobák, když zaběhl 10,80 s. Naprostá fantazie. Je evidentní, že Mára zažívá v této sezóně obrovský progres. Jeho dnešní 4. místo na MČR do 22 let je asi prozatímním největším úspěchem.

1rehak.jpg

Na závěr nastoupilo kvarteto našich sprinterů doplněné o Standu Jíru, který raději oželel start na individuální 100 m kvůli tahání stehna a soustředil se pouze na štafetu, kde bylo riziko úrazu menší. Druhým, kdo doplnil tým byl Matyáš Koška, který s kluky z naší skupiny myslím si naprosto sedl a to nejen výkonnostně, ale hlavně lidsky. Matyáš byl mimo jiné také účastníkem finále závodu na 100 metrů, kde doběhl na perfektním 5. místě. To vše avizovalo vynikající čas a umístění naší štafety. Žel předávka mezi Hamplíkem a Márou nedopadla dobře, když Marek nepřebral štafetový kolík. Štafeta tak do cíle nedoběhla a kluci z toho byli velmi zklamaní. Jdeme ale dál a nenecháme se zastavit. Z chyb se poučíme a nepřístojné výroky stran soupeřů házíme za hlavu. 

1koska.jpg

Výborně si vedla na tomto MČR také Janča Šafránková. A jsem nesmírně rád, že jsem ji přesvědčil o tom, že hlava tvoří obrovskou část úspěchu. Janča v týdnu před akcí nehýřila příliš úsměvem a spíše to vypadalo, že ještě před bojem všechny zbraně složí. Nakonec se nám ale podařilo se zdravě namotivovat a Janička předvedla výkon pouhou setinu za osobním rekordem 12,25 s.  O kvalitě tohoto výkonu vypovídá i fakt, že to celkově znamenalo 9. příčku pouhé jedno místo od finálové účasti. Co se týče sportovního projevu, musím vyzdvihnout start, který zhodnotila i sama Janča, že se jí povedl. Paráda!

1safrankova.jpg