Jdi na obsah Jdi na menu
 


Štěpán Hampl si v prvním závodě doběhl pro limit na halové Mistrovství Evropy!

V sobotu 23.1.2020 proběhl v pražské Stromovce první díl čtyřdílné Halové atletické ligy. Soutěž, jejíž pořádání v neklidné "koronavirové" době povolilo ministerstvo zdravotnictví, je především určena českým atletickým špičkám k umožnění splnění limitů na vrcholné akce. Nadmíru se v dnešním prvním dějství zadařilo Štěpánu Hamplovi, kterého jako odchovance bedlivě sleduji a moc mu fandím.

Již toto úterý zaběhl ve Stromovce při měřeném tréninku parádní výkon na 150 m (15,90 s), což je v českých historických halových tabulkách druhý nejrychlejší výkon hned za Pavlem Maslákem. Myslím, že i to mu dodalo pádné sebedůvěry, kterou jednoznačně přetavil v dnešní skvělý výkon na 60 metrů. V prvním ze dvou rozběhů se mu totiž podařilo v krásně uvolněném podání zaběhnout 6,70 s. Od ostrého A limitu na Mistrovství Evropy v polské Toruni, které se uskuteční letos v březnu, mu tak chyběla pouhá 1 setina, ale důvod k radosti tu stejně byl, protože bez problému vyhověl B limitu (6,73 s), jenž je pro jeho věkovou kategorii do 22 let de facto A limitem. 

Navíc ve finálovém závodě dokázal svůj výkon potvrdit podruhé, když zaběhl 6,71 s. Z dojmů jak samotného Štěpána tak i jeho nového kouče Luďka Svobody, s kterými jsem si telefonoval, je evidentní nadšení a dobrý pocit z toho, že šlo o výkony podaný bez křečí a strnulosti. Mám obrovskou radost nejen z limitu na ME a překonaného 3 roky starého osobního rekordu (2018 - 6,72 s tehdy ještě pod mým vedením), ale zejména z toho, že Štěpán dokázal přestát období přechodu k novému trenérovi a do střediskové přípravy na Olympu spojeného s výkonnostní stagnací a že došlo na má slova, kdy jsem Štěpána povzbuzoval, ať to vydrží a zakousne se naplno.  

Štěpáne, ještě jednou moc gratuluji tobě i trenérovi!

1hampl.jpg