Jdi na obsah Jdi na menu
 


Starší žáci vybojovali účast ve finále Mistrovství ČR a z Nového Města si odvezli bronzové medaile.

V sobotu 10.9.2022 se v Novém městě nad Metují uskutečnilo Mistrovství Čech družstev starších žáků, které je posledním stupněm soutěže družstev před Mistrovství České republiky. Kolínští žáci si nakonec z toho utkání odváželi bronzové medaile, které jim také zajistily postup na Mistrovství ČR, jež se uskuteční v Třinci 1.10.

20220910_183843.jpg

Za naši skupinu se nejvíce dařilo Štěpánu Veselému, který na 60 metrů jako jediný kolíňák dokázal postoupit do finále A výborným časem na úrovni osobáku (7,51 s). Naprosto shodný čas předvedl Štěpán také ve finále a umístil se na 4, místě. Z pohledu technického hodnocení se mi oba Štěpánovi náramně líbily. Velmi aktivní start, udržený dole a tah dopředu. S výhledem k účasti na Mistrovství ČR jednotlivců za týden v Jablonci beru tyto výkony jako velmi zdatnou ukázku připravenosti.

1vesely.jpg

Na 150 metrů zkusil Štěpán trefit start. I když rozhodčí tento start vrátili zpět, byl jsem rád, že to Štěpa zkusil. V opakovaném běhu už to tak excelentní nebylo, ale čas 18,07 s k zahození určitě není. Navíc, když se jedná o jeho druhý nejlepší osobní výkon. Třetím místem přidával Štěpán další bodíky pro naše družstvo.

1vesely1.jpg

Ondra Král  nastupoval k soutěži 1500 m překážek, kde si dokázal zlepšit a posunout osobní rekord na 5:23,59 a srazit jej tak o 4 vteřiny dolů. Znamenalo to v celkovém pořadí kvalitní 5. příčku. 

1kral.jpg

Ondra Musil šel naplno do svého startu na 800 metrů a ve svém 2. běhu si počínal velmi takticky, když se 600 metrů držel se leadrem skupinky a potom nastoupil k mohutnému finiši, který dovedl k vítězství ve svém běhu a novému osobnímu rekordu 2:19,49, čímž v celkovém pořadí obsadil 7. místo.

1musil.jpg

Těsně za svým osobním rekordem zaostal na 150 metrů Radek Novák, který zvítězil ve svém rozběhu za 18,73 s, čímž mě utvrdil v tom, co sleduji poslední cca měsíc. Konečně si Radek začíná ve sprintu pomáhat výbušným a silovým projevem hned od startu, na což jsme se při trénincích snažili v jeho případě zaměřit.

1novak.jpg

Na 300 metrů velmi odvážně vyrazil do svého závodu Honza Šmejkal, jenž nakonec finišoval v téměř vyrovnaném osobáku 40,58 s, což ovšem na body v soutěži nestačilo.

1smejkal.jpg

Nový osobák a to s velmi výrazným posunem o vteřinu dolů předvedl na třístovce Štěpán Holeček, který se dokázal skvěle vyvézt za jabloneckým soupeřem ve svém běhu, jenž mu tak výrazně pomohl k překonání osobáku na úrovni 40,32 s. Takový posun jsem u Štěpána nečekal a velmi mě to potěšilo.

1holecek.jpg

Bronzové medaile při závěrečném ceremoniálu kluky pochopitelně potěšily a věřím, že jsou pro mě velkou motivací.

1skupina.jpg