Jdi na obsah Jdi na menu
 


Starší žáci se stali přeborníky kraje a postupují na Mistrovství Čech.

V neděli 4.9.2022 jsme na našem domácím stadionu v Kolíně pořádali finále krajského přeboru družstev starších žáků, a tak se sedmička borců z naší skupiny mohla porvat o tituly krajských přeborníků a jedny z medailí.

1medaile.jpg

V dramatickém duelu o první místo nakonec rozhodovalo o vítězství mezi Kladnem a Kolínem až pomocné kritérium, protože oba týmy poskládaly shodný počet bodů 241. Díky 8 individuálním vítězstvím v jednotlivých disciplínách ku kladenským 5 však náš tým při medailovém ceremoniálu bral zlaté medaile a první místo. Za týden čeká kluky další z bojů tohoto družstva, když v sobotu absolvují Mistrovství Čech.

1skupina.jpg

Velký den měl tentokrát Štěpán Veselý, který už na 60 m ukázal, že má formu. Bohužel však jak v rozběhu tak i ve finále mu fouklo proti a osobák se nám tedy vzdálil. nicméně výkon 7,59 s do protivětru -1,3 m/s mě utvrdil v tom, co jsem sledoval na dráze. Štěpovi se velmi dobře povedl start a i celá trať vypadala velmi frekvenčně. Prostě to sedlo. O co víc fouklo na šedesátce proti, o to lepší podmínky nakonec vládly při závodě na 150 metrů. Konečně se Štěpánovi závod povedl od A do Z, podmínky byly senzační (+1,6 m/s) a ve velmi rychlém závodě s dalšími sprintery z naší skupiny, kteří startovali mimo soutěž a tak Štěpánovi pomohli, zdolal výborný čas 17,49 s. Vylepšený osobák o 0,6 vteřiny (!) mě zas až tolik nepřekvapil, protože během sezóny jsem již viděl, že Štěpán má na to běžet kolem 17,7 s a lépe.  Tentokrát ale vše sedlo opravdu dokonale. Štěpán zajistil jak na 60 m tak na 150 metrů pro náš tým 2 individuální vítězství, protože obě sprinterské distance vyhrál.

1vesely.jpg

Dvojkombinaci  60 + 300 metrů absolvoval Štěpán Holeček a jsem rád, že jej konečně již nelimitovalo žádné zdravotní omezení. Na šedesátce bral Štěpán 3 bodíky v B finále (7,87 s) a na 300 metrů se prosadil ještě více, když si po premiéře na této trati minulou středu chtěl vylepšit svůj osobák. To se mu také povedlo, protože zaběhl 41,34 s a celkově se umístil v této disciplíně na 4. příčce.

1holecek.jpg

Obdobnou kombinaci měl v plánu také úplný nováček Honza Šmejkal. I jemu se podařilo postoupit na nejkratším sprintu do B finále (7,91 s). V něm však již výkon pod hranici 8 vteřin nezopakoval a bodově tak vyšel naprázdno. Důležité ale bylo, že už dovede opakovaně podat výkon na hraně osobního maxima. Na třístovku se Honza důkladně připravil a nakonec z posledního běhu velmi zaskočil všechny své soupeře, protože svůj závod rozběhl opravdu velmi rychle. O co větší radost jsme měli, když na rozběhnutém tempu neztrácel ani ve finiši a zaběhl na svou premiéru solidních 40,35 s. Odměnou potom byla 3. příčka a 8 bodů pro náš tým.

1smejkal.jpg

Ondru Musila v poslední době celkem trápí bolesti zad a i možná proto byly jeho výkony trochu ovlivněny tímto aspektem. Přesto se na šedesátce kvalifikoval do béčkového finále (7,94 s). Na 150 metrů měl již více prostoru se "rozběhnout", a tak se mu podařilo překonat nový osobák 18,71 s. Věřím, že se Ondra může ještě dosti posunout...vše chce svůj čas.

1musil.jpg

Velmi podobný osobní rekord předvedl na stejné trati také Radek Novák (18,70 s). I on již začíná nacházet recept. Zejména na trénincích je to vidět. 2 body pro náš tým přidal Radek ještě ve vrhu koulí, když se umístil s výkonem 9,94 m na 9. místě.

1novak.jpg

Stejnou kombinaci 150 + koule měl tentokrát i Martin Dupák. Tomu se závod na stopadesátce náramně povedl, protože si zaběhl výrazný osobní rekord 18,26 s. V kouli vrhl 10,11 m, což znamenalo 7. místo a 4 body. stejně jako v závodě na 150 metrů.

 

Posledním členem z naší skupiny byl Ondřej Král, který však startoval úplně jako první v první disciplíně celého finálového závodu. Steeple tedy závod na 1500 m překážek si zopakoval s téměř roční pauzou. Ondra se na tento závod zdravě namotivoval a dokázal jej vyhrát v novém osobáku 5:27,03. Chvíli na to jej čekala jeho druhá disicplína- skok vysoký. Čekal jsem, že po steeplu to nebude žádná hitparáda, ale Ondra vcelku zabojoval, když zdolal 160 centimetrů a zůstal jen kousíček za hranou svého PB. Nakonec v tomto výkonu vybojoval vysokou čtvrtou příčku.

1kral.jpg

Na závěr mi velkou radost udělaly obě sprinterské štafety na 4x60 metrů. V té první startoval Radek Novák a Štěpán Veselý, kterým se společně s Kryštofem Šantrůčkem a Jardou hnidou podařilo předvést velmi rychlý výkon 27,91 s. Ještě větší radost jsem měl z jejich předávek, které byly pěkně plynulé. Směrem k nadcházejícímu republikovému šampionátu je čas pod 28 vteřin velmi dobrou vizitkou.

1stafeta.jpg

Druhá - béčková - štafeta ve složení z členů naší skupiny Honza Šmejkal, Martin Dupák, Ondra Musil a Štěpán Holeček se rovněž předvedla ve výborném světle, když zaběhla čas pod 30 vteřin (29,85 s) a celkově brala 3. místo mezi všemi celky. Zde bylo na předávkách ještě relativně hodně prostoru pro sražení výkonu, ale věřím, že i tato čtveřice směrem k MČR starších žáků svůj výkon dokáže ještě vylepšit.

 

Mimo soutěž starších žáků nastoupil také Lukáš Soukal který měl v plánu si vylepšit osobák na 150 metrů a to se mu také povedlo, když zaběhl 16,19 s. Tentokrát se však necítil tak dobře a po startu do toho tolik nešlapal. Závěr cílové rovinky si ale už viditelně vychutnával , a tak jsme byli nakonec spokojení nejen s časem ale i velmi dobrým tréninkovým úsekem.

1soukal.jpg

Osobák si na stejné trati posouval i Franta Hanč, když zaběhl 17,46 s, což je pro něj velmi dobrou vizitkou a věřím, že to dokáže následně prodat i na příštích závodech na dvoustovce.

1hanc.jpg

Dennis Bolard zatím nachází své nejlepší pocity při šedesátce. Stejně tomu bylo i tentokrát a navíc z toho byl osobák 7,51 s. Na 150 m osobák také padl (18,04 s), ale je zde prozatím patrné, že Dennis nemá na tuto trať "naběháno". I on sám se zatím v těchto delších sprintech necítí příliš komfortně. Každopádně výkon na 60 metrů to jistě dostatečně vykompenzoval. 

1bolard.jpg