Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sprinterské žně v Praze: Boumič suverénní na překách, Hamplík další oddíl.rekord, Jíra obrovské vylepšení PB a stabilní Řehák.

V úterý 17.1.2017 se vydala čtveřice sprinterů do pražské Stromovky na veřejné závody Pražského atletického svazu. Vzhledem k dobrým výkonům z minulého týdne jsme netrpělivě očekávali další hezké výsledky. To, co kluci naběhali, daleko převyšovalo moje nejtajnější odhady!

Jako první se představil Honza Bouma na 60 m překážek mezi dorostenci. Startovní pole bylo velmi kvalitní a Honza se v něm cítil jako ryba ve vodě. Po kolizi v německém Chemnitzu, kde to vypadalo velmi rychle, se po desetidenní odmlce Boumič znovu popral s překážkami a časomírou. Tentokrát vše již klaplo na výbornou. Ba co víc. Všechny své rivaly Honza porazil a na cílové pásce z toho byl nový senzační osobák 8,39 s. Mám z toho velkou radost a těší mě, že Honza prodal, na co má.

bouma4.jpg

Další tři starty jsme absolvovali na nejkratším sprintu, tedy na 60 m. Štěpán Hampl hned v rozběhu vystrčil růžky a byl z toho čas 6,82 s. Už to by byl krásný čas, nový osobák a také nový oddílový rekord. Jenomže my jsme si na tento den připravili dva starty. A právě v tom druhém běhu se Hamplíkovi podařilo ukrojit z tohoto času další dvě setinky na konečných 6,80 s. Senzace. Navíc podobně jako v pátek na Strahově při oddílovém rekordu na 150 m to byl opět krásně svižný, uvolněný a švihový projev. Lahoda pro mé oko. Moooooc chválím!

20170117_162158_008.jpg

Dalším sprinterem, který si do Prahy přijel pro nový osobák byl Standa Jíra. Ten dnes zaujal perfektním startem a poté už ulítl svým soupeřům a v cíli se poté mohl radovat z osobáku jako hrom. Posunul jej o plných 7 setin na 7,15 s. Co víc si mohu přát?

jira1.jpg

Posledním zástupcem naší skupiny byl dnes Marek Řehák. Prvním rokem v dorostenecké kategorii dokázal již stabilizovat svoji výkonnost v pásmu 7,30 - 7,40 s a to potvrdil i dnes. Když zaběhl v obou bězích výkony blízké osobnímu maximu (7,35 s a 7,39 s). Dnešní den nám opravdu přál!