Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sprinterská středa v Kolíně pro Boumu poprvé pod 15 s a dalších 6 osobáků.

Středeční odpoledne 7.6.2017 bylo na našem stadionu vyhrazeno závodům sprinterů. Na Sprinterské středě se sešlo 96 závodníků a to i ve velmi zajímavé konkurenci.

Ta jak se ukázalo, bylo velmi důležité. Nad překážkami se totiž dokázal dorostenec Honza Bouma vyšvihnout bok po boku velmi kvalitním soupeřům k novému osobáku v perfektním čase 14,83 s. Poprvé v životě pod 15 vteřinou hranici. Již v pondělí v Praze to vypadalo hodně nadějně. Kolize s překážkami ho však předevčírem posunuly k času nad 15 vteřin. Dnes to bylo o poznání čistší, i když na poslední překážce Honza opět zaváhal a pár setinek tak ještě ztratil. Nicméně jsem strašně moc spokojený a Boumysovi to moc přeju!

Další osobák se povedlo zaběhnout Pepovi Šedivému na 150 m, kde i v poměrně dost silném protivětru -1,0 m/s zaběhl 19,27 s. S větrem do zad to příště musí být jistojistě pod 19 vteřin.

youth-athletics-kolin-417.jpg

Adéle Mrkvičkové se na stejné trati podařilo zlomit rok starý osobák o celou vteřinu dolů na výsledných 21,90 s.

Tadeáš Krakuvčík opět vyzkoušel trať 400 m překážek a byl z toho čas blízký jičínskému osobnímu rekordu. Bohužel v cílové rovince již vypadal běh hodně unaveně a výsledný čas 57,80 s tak byl o půl vteřinky za PB. Dobře si vedli při svém doplňkovém startu i Štěpán Hampl (7,12 s) a Marek Řehák (7,32 s). Druhý jmenovaný dokonce pouze desetinku za osobáčkem.

Na hladké stovce si nový osobní rekord zaběhl Robin Martinek, jenž si jej vylepšil o 3 setinky na 11,93 s.

martinek.jpg

Z nováčků v naší tréninkové skupině se hodně dobře představil Zdenda Křeček, který již při pondělním závodu Kolínských sportovních dnů zaběhl 60 m velmi slušně a dnes si osobák na této trati ještě vylepšil na aktuálních 7,84 s. To je již čas, kterým se pevně řadí do sestav štafet pro zářijové Mistrovství ČR žactva.

krecek.jpg

Podobně na tom je i další nováček Tadeáš Zákora, který si sice od pondělního závodu o jednu setinku pohoršil na dnešních 7,83 s, ale je to znamení o jeho vyrovnané výkonnosti.

zakora1.jpg

Osobní rekord si dnes připsala také Emma Žatečková, která si výrazně posunula hranici na šedesátce na 8,75 s.

Posledním nováčkem dnes startujícím byl Matěj Severa, jenž zaběhgl solidních 8,46 s. Do začátku slušný počin a když vylepšíme starty a techniku rukou, bude to veeeelikáááánský kus lepší. laugh

severa.jpg