Jdi na obsah Jdi na menu
 


Smršť osobních rekordů ve finále výškařské tour! Šanc Š., Puczek, Šanc J., Bouma, Bělka, Hojda, Svoboda.

1. 5. 2016

Absolutně nevídané výkony předvedlo hned 7 výškařů z naší tréninkové skupiny při finále Polabské výškařské tour v neděli 1.5.2016 v Kolíně.

Na začátku závodů nastupovali do bojů žáci 6. a 7. tříd. Zde se zadařilo Jakubu Svobodovi, který zdolal 135cm. Velmi dobře se představil také Adam Hojda, když překonal nové maximum na úrovni 160 cm. Dokázal tak vyrovnat rekord Polabské výškařské tour v kategorii žáků 7. tříd.

Obdobný kousek se povedl i Stanislavu Bělkovi, který úžasným rekordem 175 cm vyrovnal historický rekord v kategorii 8. tříd! Mezi deváťáky jsme měli trojí zastoupení a ve všech případech se opět lámaly osobní hranice. Honza Bouma i Jakub Šanc předvedli 175 cm.

Poté však ale přišly velké chvíle a téměř infarktové stavy pro trenéra. laugh Nejprve si Tomáš Puczek dvakrát vylepšil osobák, když zdolal 186 a poté také překonal 190 cm. Fantazie! A aby toho nebylo málo, Tomáš tak vyrovnal další historický rekord Polabské výškařské tour v kategorii žáků 9. tříd.

Definitivní třešničkou na skokanském dortu bylo skákání Štěpána Šance. Nejprve Štěpán zdolal nový osobní rekord a to na úrovni 193 cm a poté následovaly 3 pokusy o zdolání 200 cm. Štěpán, jenž studuje kolínské gymnázium a patří tak do kategorie středoškoláků, tuto výškařskou metu sice nezdolal, ale třetí pokus vypadal obrovsky nadějně. Těším se na další závody.

Dnešní skákání bylo naprosto úchvatné a opět mi přineslo nádherné zážitky.