Jdi na obsah Jdi na menu
 


Školní Pohár rozhlasu opět v plném proudu.

V třetím květnovém týdnu zahájily rovněž i školní postupové soutěže v rámci okresních kol Poháru rozhlasu pro základní školy. Ve středu 15.5. se konalo okresní kolo v Kolíně, kde se v relativně nepříznivých sprinterských podmínkách, kdy vítr mnohdy přesahoval hranici -2 m/s představil Štěpán Holeček, který zaběhl 60 metrů za 7,48 s, čímž si připsal celkové prvenství v této disciplíně. Další body přidal rovněž ve skoku vysokém, když pro své družstvo vyskákal 162 cm v osobním rekordu. Družstvo jeho školy posbíralo v celkovém součtu nejvíce bodů, a tak se Štěpán bude moci představit i za týden na krajském finále rovněž v Kolíně.

1holecek.jpg

V rámci tohoto závodu si mimo soutěž zaběhly závod na 200 metrů Mia Plačková a Aneta Bedrnová, pro které jsme ve vypjatém atletickém kalendáři nenašli vhodnou příležitost si tuto trať odzávodit. Holky se s tím popraly nadmíru dobře. Mia předvedla, že se nachází ve velmi dobré formě a i v silném protivětru -2,3 m/s si zaběhla vynikající výkon 25,39 s, přičemž jí velmi dobře sekundovala Anet, která si zaběhla nový osobák 25,85 s a gratulace směřuje pochopitelně i k jejímu výkonu.

1plackova-bedrnova.jpg

Nutno podotknout, že Mia tak překonala další oddílový rekord v kategorii starších žákyň, kde nyní již aktuálně drží rekordy na tratích 60, 150, 100 i 200 metrů!

1plackova.jpg