Jdi na obsah Jdi na menu
 


Šimon si z Ústí veze kvalitní dvoustovku

V sobotu 12.6.2021 proběhlo v Ústí nad Orlicí 1. kolo druholigové soutěže mužů, v které za týmy Jičína a Čáslavi hostují kluci z naší skupiny. Velmi kvalitního výkonu podpořeného umístěním na celkové 2. příčce dosáhl Šimon Kratochvíl, jenž si zde vylepšil osobák na 200 m, když zaběhl 22,42 s. V zatáčce se pěkně vyvezl za favoritem závodu Matoušem Budigem.

1kratochvil.jpg

Z dalších závodníků se nový osobní rekord povedlo překonat Matěji Rosenbergerovi, který nejdříve postoupil do B finále, v němž si výrazně vylepšil PB na 11,43 s. Obdobně se vedlo i Vítku Vinduškovi, který však díky rozběhovému času postoupil do A finále, v němž finišoval na celkové 5. příčce taktéž v čase 11,43 s. Finálovou účast si ve sprintu na 100 m připsal také Jan Brát, jenž v B finále zaběhl 11,72 s.  

Velmi kvalitní celkovou třetí příčku připisoval v závodě na 110 m překážek Tomáš Konvalina, který zdolal 16,34 , což je pro něj jako juniora prozatím nejlepší výsledek nad mužskými překážkami. 

Osobní rekord si na čtyřstovce zaběhl Kuba Svoboda ,kterému se celý ovál podařilo zaběhnout za 53,74 s a v celkovém zúčtování obsadil 7. příčku. Osobní rekord zaběhl Kuba ještě na dvoustovce, když zdolal 24,44 s.