Jdi na obsah Jdi na menu
 


Šimon a Lukyn šokovali v dálkařském sektoru.

V sobotu 29.8.20120 vyvrcholila letošní krajská soutěž družstev mládeže tj. dorostu a juniorů třetím kolem v Kolíně. Všechna čtyři družstva si zde zajistila postup dství Čech, které se uskuteční 26. září. 

V běhu na 100 m dorostenců se dařilo Matěji Severovi, který postoupil na přímo do finále A a zde bodoval  pro náš tým 3 body (12,15 s).

1severa.jpg

Hoza Brát měl nabitý program, protože startoval na 100 m a mezi rozběhem a finále běžel 110 m překážek. Zde se mu náramně dařilo a posunul si hranici nového osobáku na 15,50 s, čímž připisoval 5 bodů pro dorostenecký tým a ve finále na 100 m přidal další 4 bodíky (11,89 s).1brat.jpg

 

Po zdravotních komplikacích nastoupil ke startu také Tadeáš Zákora, který na stovce postupoval do B finále (12,30 s) a škoda, že tento závod v závěru vypustil.

Mezi juniorkami bodovala 5 body v A finále Kačka Tvrdá (12,82 s) jen desetinu za PB.

1tvrda.jpg

Dorostenka Anna Vitoušová nastupovala tzv. mimo body, protože děvčat v tomto týmu bylo více, než je povolený počet. Přesto si Anička zaběhla výkon blízký osobáčku 13,97 s a na 200 m si dokonce hranici osobáku posunula na novou hodnotu 28,55 s!1vitousova.jpg

 

Kvalitní dvoustovku předvedl v závodě dorostenců Lukáš Soukal (22,71 s) a s tímto výkonem suverénně soutěž vyhrál a přidal 7 bodů. Daleko větším šokem však bylo jeho představení v dálkařském sektoru. Tento start jsme zvolili pouze jako doplňkový, ale Lukyn ukázal, jak je všestranný, když nejlépe zapsal v šesté sérii (a z opačné nohy!) 631 cm. Pochopitelně se jedná o nový osobák a mám velkou radost, že naše příprava, i když se se zdá býti pouze sprinterskou, je stále ještě všestranně rozvíjející.

1soukal.jpg

Ještě větší překvapení mi připravil v dálkařském sektoru Šimon Kratochvíl. I v tomto případě jsme dálku volili jako "odpočinkovou" záležitost od sprinterské rovinky. Ale Šimon šokoval výkonem z první série, když dolétl na hodnotu 642 cm! S tímto výkonem může pomýšlet i na účast na Mistrovství ČR, které se koná příští týden v Ostravě. Pochopitelně byl Šimon štěstím bez sebe a když přidal další osobák v běhu na 300 m překážek (41,54 s), nebylo důvodu být nespokojený.

1kratochvil1.jpg

Mezi juniory nastupoval z naší skupiny Marek Řehák a ten si zvolil obě disciplíny doplňkové z vrhačského sektoru. V obou případech z toho byl nový osobní rekord (koule 9,41 m, oštěp 36,41 m).

1.jpg