Jdi na obsah Jdi na menu
 


Schwechat 2010

25. 5. 2010

 

Obrazek

V neděli 23.5.2010 se osmičlenná výprava mladých kolínských atletických nadějí vypravila na mezinárodní mládežnický mítink v Rakouském Schwechatu, z něhož jsme si přivezli 3 individuální a 1 štafetovou medaili.

 

Kompletní výsledky ZDE, fotogalerie ZDE

 

Obrazek

 

Celkově zhodnotil zahraniční výpravu vedoucí trenér Mgr. Antonín Morávek jako velmi zdařilou. Ačkoliv někteří závodníci neunesli tíhu nových podmínek, které s sebou přinesl závod v zahraničním propstředí a ve svých disciplínách neuspěli, odváželi jsme si ze Schwechatu nakonec 4 medailová umístění. Mimo medailové úspěchy si naši závodníci odvezli také osobní rekordy a zejména spoustu nových zkušeností, které budou moci uplatnit v pozdějším věku.

ObrazekObrazek

Kompletní medailovou sbírku zahájil hostující závodník za náš oddíl Pavel Krejča v hodu oštěpem, když hodem dlouhým 58,77 m získal zlatou medaili a také nový osboní rekord. Sříbrnou příčku do naší kolekce přihodil výškař Matyáš Dalecký za výkon 191 cm a individuální bronz vybojoval opět výškař Lukáš Pokorný za výkon 185 cm. Na závěr mítinku se nám zadařilo také v závodu štafet na 4 x 100 m, kde si kolínské dorostencké kvarteto ve složení Lonek, Dalecký, Weihrauch a Baláček vyběhlo kvalitním časem 46,31 s bronzové medaile.

ObrazekZa  zmínku stojí i velmi kvaltiní sprinterské Obrazekvýkony na trati 100 m. Do B finále se probojoval Matyáš Dalecký výkonem 11,70 s a celkově se tak umístil na 8. místě. Zdeněk Baláček zaběhl čas 11,92 s a potvrdil, že i po 2 týdenní vynucené zdravotní pauze má stále dobrou formu. Žák Tomáš Minařík si na trati 100 m překážek zaběhl nový osobní rekord, když protnul cílovou pásku poprvé v čase pod 16 sekund (15,73 s).