Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rychlé sprinty na lize v Hradci ozdobil Hamplík potvrzeným limitem na ME do 22 let.

Sobota 18.5.2019 patřila z našeho pohledu závodům prvního kola I.ligy družstev mužů i žen, které se uskutečnilo v Hradci Králové. Konečně bylo krásné počasí, které od rána doprovázelo sluníčko. Na sprinterské rovince povětšinou foukalo mírně do zad. Navíc dnes všichni závodili v nových dresech, které všem moc slušely. A zdá se, že nám přinesly také štěstí.

V kategorii mužů zastupovali naši skupinu čtyři borci. Hned 3 se představili v nejkratším sprintu na 100 metrů. Už v rozběhu naznačil Štěpán Hampl, že je ve formě, když zaběhl 10,58 s. Sám ze svého výkonu, když prakticky absolvoval solo závod, měl velkou radost. I mě se to moc líbilo. Nic jsem tomu nemohl vytknout. Opravdu hodně se mi líbil start, který byl bleskurychlý. Dost kvalitní práce a velký posun z mého pohledu oproti loňské sezóně je také v dobře nasazeném kroku. To největší napětí na nás ale čekalo ve finále tohoto sprintu, protože i zde byl Štěpánův výkon opravdu kvalitní. Potěšilo mě, že Hamplík vyslovil, že by byl rád za čas kolem 10,50 s a tudíž si je vědom, že takhle rychlé časy nemůže "sypat z rukávu". O to víc jsem byl nadšen, když jsme se dozvěděli výsledný čas, který byl 10,48 s. Senzace! Potvrzený letošní vstupní čas, kterým Štěpán zahájil sezónu na "Polabkách" v Kolíně. Největší radost jsme ale logicky měli z faktu, že se jedná o potvrzený B limit na Mistrovství Evropy do 22 let ve Švédsku. Dnes rozhodně nemůžeme být nespokojení.

meu23.png

1hampl.jpg

Velmi kvalitní výkony předváděl v Hradci Králové také Standa Jíra. V rozběhu to bylo za 10,78 s. Pocitově vynikající frekvence a práce paží. V A finále si Standa doběhl bok po boku Štěpána ke kvalitnímu výkonu 10,67 s, což je pouhé 2 setiny od jeho osobního rekordu. Byl jsem moc pyšný! Cítím, že ty výkony půjdou ještě dolů...

1jira.jpg

Třetím sprinterem na 100 metrů byl Marek Řehák, který již v rozběhu zaznamenal nový osobák, když zdolal 11,02 s. Až desetitisíciny musely rozhodnout o tom, že Marek chytl "Černého Petra" a a ni takto kvalitní výkon mu nestačil na postup do A finále. Ze zpětného pohledu to ale možná byla právě tak skutečnost, která Márovi dopomohla k senzačnímu posunu PB. V B finále totiž nenašel Marek žádného konkurenta a tato role mu vyloženě seděla. Po nahlášení jeho výkonu, který byl 10,90 s, jsem byl opravdu moc nadšený a musel jsem Marka obejmout. Snad si to nevyložil infantilně, ale prostě jsem to tak cítil. Konečně se nám tak podařilo prolomit hranici 11 vteřin, ale že to bude takto zásadně, to jsem opravdu nečekal. Na Márově výkonu se mi líbilo, že dovedl konečně implementovat do závodního výkonu práci nártů a chodidel, na které jsem v jeho případě pracovali celou zimu.

1rehak2.jpg

Na 100 m mezi ženami si vedla hodně dobře také Jana Šafránková. V letošní konkurenci, kdy do naší skupiny přibyly sprinterky z USK Praha, se cesta do finálových soubojů zdála býti velmi složitou. Janička ale dovedla, že je bojovnice. Po rozběhovém osobáku 12,38 s si ve finále tento výkon ještě vylepšila na 12,34 s. Škoda, že v tomto finále foukl nepříjemný proťáček -0,9 m/s. Béčkové finále to mělo úplně naopak a na časech to bylo patrné. Nicméně Janče jsem moc pogratuloval a je potřeba si vážit nejen svých ale také výkonů svých soupeřek.

1safrankova.jpg

Kačka Tvrdá dnes absolvovala oboje překážkářské tratě. Na 100 m překážek, které běžela poprvé velmi dobře rozběhla první polovinu tratě, ale poté přišlo zaváhání, které ji stálo ztrátu nabrané rychlosti. Nicméně 15,78 s je jeí nový osobák. O poznání lépe si Kačka vedla na 400 m překážek, které byly dnes také její premiérou na této trati. Výkon se mi líbil více než-li 300 m překážek před týdnem na Kladně. Potěšilo, že mě se Kačce povedlo rozložit síly dle našeho plánu a současně to nebyl nijak rezervovaný výkon. Opět se jedná o nový osobáček v hodnotě 66,24 s. Moc gratuluju!

1tvrda.jpg

Na 400 m překážek startoval také Tadeáš Krakuvčík, kterému se to tentokrát tolik nevyvedlo, podle našich představ. Bohužel již od první překážky si Teddy příliš přidroboval na každou bariéru. V součtu tak podal výkon 58,37 s. Nyní ale máme alespoň 2 hlavní úkoly pro trénink, kterými se musíme zabývat a to náběh na 1. překážku a potom speciální rytmus. Jak obvykle říkám: "Vše špatné je pro něco dobré!".

1krakuvcik.jpg

Poslední zástupkyní z naší skupiny byla Róza Znamínková, která si udělal úspěšně reparát na 100 m , když zaběhla 13,31 s jen pár setin za osobáčkem. Poté byla ještě platnou členkou obou béčkových štafet.

1znaminkova.jpg