Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rychlé dvoustovky v Jičíně navzdory proťáku.

V sobotu 11.6.2022 jsme se vypravili do Jičína na 3. kolo II. ligy mužů a za tým Jičína nastoupilo kvarteto sprinterů z naší skupiny. Na 100 metrů se prezentovali Šimon Kratochvíl a Vítek Vinduška. Oba se probojovali do finále, když Šimon ve svém rozběhu doběhl druhý za 11,37 s a Vítek ve stejném rozběhu třetí za 11,67 s. V následném finále A potom Šimon už jen doklusal pro body, protože ho bolelo chodidlo od včelího žihadla. ...no, to bys nevymyslel...indecision Vítek si ve svém finále B doběhl pro lepší výkon než-li v rozběhu (11,57 s), ale škoda, že tento závod foukal proťák, který si myslím nám trochu zkazil myšlenky na vylepšení season best.

1kratochvil-vinduska.jpg

Další dva kluci nastoupili k závodu na 200 metrů. V případě Lukše Soukala, u kterého jsem nyní 2 týdny zařadili spíše volnější a rehabilitační režim kvůli bolestem podkolenní šlachy, jsme závod týden před mistrovstvím republiky brali spíše jako test. Jak se ale ukázalo, tento test dopadl na výbornou, protože Lukyn předvedl opravdu krásný výkon, když celou zatáčku krásně vyběhl a navíc měl dost sil na "stlačení" pedálu v cílové rovince. Obrovskou smůlu jsme ale měli v tom, že zrovna v tomto běhu jako v jediném ze všech dvoustovek foukl obtrovský proťák -1,7 m/s, což určitě ubralo na celkovém výkonu. Nicméně i tak si Lukáš zaběhl vyrovnaný osobní rekord 21,87 s a přesvědčil, že letos má natrénováno. plně nejvíce mě ale potěšilo, že Lukyn dokázal sám sebe přesvědčit a sám sobě věřit To je pro mě na tomto závodě to nejcennější.

1soukal-synek.jpg

Na dvoustovce ve stejném běhu a tudíž i ve stejném proťáku skvěle běžel také Jirka Synek. U Jirky jsme měli taktiku pro závod malinkou jinou než u Lukáše. Rozběhnout celý závod už od prvních kroků a držet se Lukyna.  To Jirka splnil na 100 % a myslím, že se mu to vyplatilo, protože de facto 110 metrů se vytáhl krásně s Lukášem. V cílové rovince už bylo na posledních 60 metrech znatelné, že nohy vadnou, ale časem 22,20 s, si Jirka vytvořil krásný osobák o půl vteřiny lepší než-li loňský nejlepší čas. V lepších povětrnostních podmínkách věřím na daleko lepší čas...musíme být trpěliví!

1soukal-synek2.jpg

 

Náhledy fotografií ze složky 3. kolo II.liga (11.6.2022 Jičín)