Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rozjezd halové sezóny: krajské přebory mládeže- 5 osobáků.

V neděli 9.1.2022 se v pražské Stromovce uskutečnily krajské přebory kategorií dorostu, juniorů a dospělých. Na nich se představilo také 5 juniorů a 1 dorostenec z naší tréninkové skupiny.

Hned čtvero zastoupení z osmičlenného startovního pole měla naše skupina v A finále na 60 m juniorů. Lukáš Soukal si v rozběhu na této trati vytvořil krásný nový osobák (7,07 s), který ve finále doplnil o svůj druhý nejrychlejší čas na této trati (7,16 s). Celkově mu v této disciplíně připadla 3. příčka. Lukyn se cítil v rozběhu daleko lépe zatímco finále už tak pozitivně nehodnotil. Nicméně pro mě osobně jsou oba výkony vydařené. Bylo poznat, že práce na startech se vyplatila.

Druhým finalistou byl Šimon Kratochvíl, který v celkovém pořadí obsadil 4. místo za výkon 7,24 s. nicméně v rozběhu zaběhl ještě o 4 setiny lépe (7,20 s) a i on si z tohoto závodu odvezl krásný osobák. Nejvíce se mi líbila na Šimonovu projevu frekvenčnost.

Třetím do party byl Vítek Vinduška, u něhož jsem vlastně nevěděl, co očekávat a nakonec se ukázalo, že realita je lepší jakékoliv očekávání. V rozběhu 7,41 s a ve finále 6. místo (7,46 s). To určitě není špatné a tajně doufám, že si Vítek začne trochu pohrávat s myšlenkou i delších sprintů.

A finále juniorů na 60 metrů si zaběhl i Honza Brát, který zaběhl v rozběhu solidních 7,50 s a ve finále přidal 7,60 s, za čež bral 8. příčku. Pro překážkáře určitě dobrá deviza.

1finalisti-60m.jpg

Finálovou účast zajistil pro barvy naší tréninkové skupiny také dorostenec Matěj Rosenberger, který v rozběhu zaběhl 7,50 s a přiblížil se tak na 3 setiny na dostřel ke svému osobáku (7,47 s). Ve finále předvedl 7,65 s s vypuštěným finišem, což stačilo na 8. místo.

Hned v ranním bloku probíhaly závody nad překážkami, v nichž se představili dva junioři. Honza Brát měl v konci lepší finiš, a tak bral stříbrnou medaili za 8,90 s a vytvořil si tak nový osobák. Kuba Svoboda, který vlastně běžel v této věkové kategorii první závod nad vyššími překážkami, si nakonec s touto výzvou poradil bez problémů. Za výkon 8,92 s připisoval 3. místo a navíc v běhu mimo soutěž, který absolvoval posléze si ještě vylepšil osobní rekord na solidních 8,85 s.

1brat-svoboda.jpg

Pro naši skupinu druhou disciplínou byly dvoustovky. Lukáš Soukal předvedl, že má natrénováno a po vypuštěném zhruba 10 metrovém závěru zaznamenal výkon 22,38 s. Jsem si více než jistý, že když to příště nevypustí, bude atakovat hranici 22 vteřin. Tentokrát trochu bojoval s technikou seběhu z druhé zatáčky, ale to k halové dvoustovce prostě patří. Jinak za mě osobně naprostá spokojenost. Podobně jako na 60 m bral i v této disciplíně Lukyn bronzovou medaili.

 

Velmi dravý běh předvedl na této trati Šimon Kratochvíl a odměnou mu byl kvalitní výkon 22,54 s, kterým zaostal pouhou desetinku za venkovním osobákem. Tenhle závod měl náboj až do boje na cílové pásce, kde Šimon předvedl vynikající bojovnost. 

 

Nový osobák si zde vytvořil i Jakub Svoboda, který si oproti venkovní dvoustovce polepšil o takřka půl vteřinu na aktuálních 23,83 s. Myslím, že z toho Kuba měl velkou radost a já bez pochyby taktéž a věřím, že to brzy prodá i na delším sprintu.

 

Poslední disciplínou byla štafeta 4x200 metrů, kde naše kvarteto Vítek Vinduška - Šimon Kratochvíl - Jakub Svoboda - Lukáš Soukal zaběhlo velmi solidní výkon 1:30,59, kterým zaostalo 2 desetiny za oddílovým rekordem. Závod měl senzační náboj, který se vykrystalizoval na souboj mezi kolíňáky a kladenskými borci. Naši kluci ale ukázali, že jsou na tom lépe a předvedli ve finále výkon, který ve své kvalitě většinou apsiruje na medailové příčky při MČR. Největší radost mi ale udělalo to, že kluci měli nesmírnou radost ze svého výkonu, kterou finišmen Lukáš prezentoval zvednutou rukou při průběhu cílovou páskou. To hovořilo za vše a takové okamžiky je důležité si pamatovat. 

1stafeta.jpg

Mezičasy: Vinduška (23,6 s) - Kratochvíl (21,6 s) - Svoboda (23,4 s)- Soukal (22,0 s).