Jdi na obsah Jdi na menu
 


Raketová šedesátka pro Anetu i Miu.

V pátek 3.2.2023 jsme v atletickém tunelu sportovního centra v Nymburce pořádali oddílové závody. Z pohledu naší tréninkové skupiny šlo prakticky o ideální skloubení závodních a tréninkových příležitostí, a tak všichni běželi dvakrát závod na 60 metrů. 

Už v prvním běhu se podařilo Anetě Bedrnové stlačit svůj výkon na hranici 8 vteřin, což při vědomí toho, že s atletikou teprve začíná a v rámci počtu absolvovaných závodů je teprve úplnou začátečnicí, je více než slibným výkonem (8,02 s). Ve finálovém závodě mě však naprosto šokovala, když využila ideální závodní konkurence, která ji vytáhla k prvnímu času pod hranici 8 vteřin (7,96 s)! Myslím si, že i technicky si začíná Anet rychle zvykat na to, co trénujeme a díky poměrně chytrému motorickému učení jí nedělá problém to aplikovat do závodního výkonu. No, Anet, paráda! Tohle je už výkon republikové úrovně a jistotu ji tento výkon bude stačit k nominaci na halové MČR žactva začátkem března.

1bedrnova1.jpg

Mia Plačková si v prvním běhu neporadila dobře s výběhem ze startovních bloků a spíše to vypadalo, že z bloků vstala a potom teprve běžela do cíle. Výkon 8,77 s tomu odpovídá. Každopádně ve finálovém závodě si chuť jistojistě spravila, protože v solo závodě díky nalosované konkurenci adekvátní jejímu rozběhovému výkonu, předvedla nový osobní rekord a i v jejím případě je to posun o parník na hodnotu 8,15 s. I zde je z mého pohledu velmi rychlý posun v technice a díky tomu prudké zlepšení výkonnosti.

1bedrnova-plackova.jpg 

Mezi chlapci si nový osobák zaběhl Štěpán Holeček, který předvedl dva vyrovnané výkony (7,72 a 7,73 s) . Oba za úrovní dosavadního osobního rekordu. Štěpán konečně, jak s oblibou přirovnávám, "blafnul"  a vypadá to, že si závody i velmi dobře užívá. Rád sleduju i tyhle momenty, které ke sportování a atletice patří. Z technického hodnocení bych se v tomto případě zaměřil na práci těsně před cílem a také za cílem, kde v obou případech Štěpán předvedl "vypuštění" cca 5 metrů před cílem a myslím si, že ho to stálo nějakou tu setinku.

1holecek.jpg

Velmi dobře využil tento závod Lukáš Sauer, jemuž se povedlo srazit svůj prosincový osobák na hodnotu 7,69 s, což při následném finále již nezopakoval, ale u Lukyna jsme nyní ve fázi, kdy pominulo období rychlého výkonnostního spurtu ovlivněného tím, že s atletikou začínal. Nyní už musíme k jeho výkonům přistupovat s vědomím pravidelného a soustavného tréninkového procesu, který Lukáš plní opravdu zodpovědně.

1sauer.jpg

Na hranici PB závodil i dorostenec Martin Dupák, který zaběhl 7,68 s a v jeho případě musím jednoznačně vyzdvihnout krásný tah do finiše spojený s velmi příkladnou rivalitou v daném závodě. To se mi opravdu líbilo a věřím, že Marťas se ještě trochu vyběhá.

 

Velkou radost tentokrát určitě měl Alex Mazur, který si posunul osobáček na 8,40 s a obdobně na tom byl i Martin Hovorka, který už dlouho toužil stlačit svůj výkon pod hranici 8 vteřin. Tentokrát se mu to konečně povedlo, když zaběhl 7,99 s.