Jdi na obsah Jdi na menu
 


Prvním kolem žactva jsme zahájili sezónu družstev. Velké osobáky čekaly na Honzu Bráta a Rózu Znamínkovou!

V pátek 27.4.2018 jsme na Kladně zahájili sezónu našich mládežnických družstev a to prvním kolem staršího žactva. A vstup to byl senzační, protože obě družstva navázala na výkony z let minulých a nepustila v konečné tabulce před sebe žádného rivala z 15 konkurentů Středočeského krajského přeboru! A velmi tomu napomohli také členové naší tréninkové skupiny.

Velmi dobrý den měl Honza Brát, protože se mu podařilo stlačiti osobní rekordy a to jak na 100 m překážek, kde zaběhl 14,72 s, což je už velmi kvalitní výkon. Na dvojnásobné trati se mu podařilo PB také posunout (30,05 s), ale zde jsme s technikou příliš spokojeni nebyl na rozdíl od stovky, protože mezery Honzíkovi hrubě nevycházely. Nicméně právě s přihlédnutím na tento fakt, je jeho výkon velmi slibným a při dalším startu můžeme čekat čas hluboko pod 30-ti vteřinovou hranici.

1brat.jpg

Hodně dobrý den měla i Róza Znamínková. Ta měla velkou zkoušku, neboť den před tímto závodem absolvovala za svoji školu okresní kolo Poháru rozhlasu v Nymburce, a tak měla v nohách již hodně únavy. Ve spojení s únavou z jarního soustředění toho bylo opravdu hodně, což se projevilo v jejím posledním závodě na 150 m, který nedokončila z velkého vyčerpání. Ale co se dělo před tímto startem, to stálo za to. Nejdříve si Róza dokázala vyrovnat PB na 60 m (8,40 s) a postoupila do finále, kde se této hranici opět velmi přiblížila (8,43 s). Poté ji čekala velmi náročná prověrka - první start na 200 m překážek. Na uplynulých trénincích jsem dospěl k názoru, že by to Róze mohlo "chutnat" a nemýlil jsem se! Z mého pohledu opravdová senzace a jediná škoda, že na poslední překážku Rózinka zadrobila na 11 kroků a ztratila tak letmou rychlost. I přesto dnes zaznamenala excelentní výkon 31,85 s a pro družstvo zaznamenala celkovou druhou příčku v této disciplíně, což byl nečekaný, ale příjemný fakt. Strašně se těším, až to poběží znovu! Veliká pochvala, Rózo!

1znaminkova1.jpg

K osobáku byl dnes blízko také Pepa Šedivý, který na krátkých překážkách zaznamenal při svém letošním prvním startu jen o 2 setinky horší výkon než je OR (14,59 s). Pepa má za sebou také náročné jarní soustředění a jsem 100 % přesvědčen, že letos se ještě hodně posune. Nechybí mu výbušnost, zdravé sebevědomí a dravost. Podobně tomu bylo také na 200 m př. (28,02 s). Zde byla škoda, že závodní kancelář nenasadila do společného běhu závodníky s nejrychlejšími PB. Pepa tak musel běžet naprosto sólo závod, který samozřejmě nikdy příliš nenahrává maximálnímu výkonu. Ale bylo vidět, že v mezerách i nad překážkami si je naprosto jistý a to je v tuto chvíli podstatné. Obě překážkářské disciplíny Pepa suverénně ovládl.

1sedivy-brat.jpg

Další velké body do družstva připisoval Tadeáš Zákora, který startoval na 60 a 150 metrů. Na šedesátce postoupil do A finále a zde finišoval na 3. místě (rozběh 7,66 s, finále 7,74 s). Oba běhy byly tak trochu od výběhu z bloků nevýbušné, což je u takto krátké tratě velkým mínusem. Na stopadesátce to ale bylo jiné "kafe". Opravdu se mi ten výkon velmi líbil. Tadeášovi se jistě tato distance běhá lépe a je to na něm vidět. Nakonec i výkon 18,10 s byl dosti kvalitním. Tuto disciplínu dokázal pro náš tým vyhrát.

1zakora1.jpg

Osobní rekord si dokázal vytvořit ve skoku vysokém Kuba Douděra, který prodělal 14 ti denní tréninkovou pauzu z důvodu bolesti kolene. Určitě mu to prospělo, protože si nad laťkou vylepšil PB na 160 cm.

1doudera.jpg

Obdobně si zde vedl také Kuba Svoboda. Ten si zde svoje maximum vyrovnal na shodných 160 cm. Moc mě těší, že si Kuba dokázal stabilizovat svoji výkonnost.

1svoboda1.jpg

Posledním osobákem, který se v pátek na Kladně urodil byla stopadesátka Víti Vindušky (20,17 s). Technicky se Vítek opravdu hodně zlepšil a na výkonu je to samozřejmě poznat. Moc gratuluju k posunutí osobní hranice.

1vinduska.jpg

Malý kousek za osobákem byl Štěpán Konvalina, který na 60 m zaběhl výkon 8,34 s, což je jen 1 setinu za jeho PB. I on se již hodně vylepšil v technice a při příštích závodech stlačí doufejme již svůj výkon pod 8,30 s.

1konvalina-s..jpg