Jdi na obsah Jdi na menu
 


První den pražských přeborů přinesl PB Jirkovi Šámalovi na 60 m (foto: D.Kisialová).

Víkend 1. a 2. února 2020 patří v pražské Stromovce halovým přeborům hlavního města Prahy. Na tyto závody jsme v sobotním programu vycestovali se sprintery na 60 a 400 metrů.

K druhému závodu po zranění zde nastoupila juniorka Jana Šafránková, která předvedla 7,92 s. Po dlouhé odmlce je to logicky nevyběhané a tak se i Janča ve svém výkonu cítila.  Zbraně ale neházíme do žita a pokusíme se ještě připravit na nadcházející halový šampionát mládeže.

1safrankova.jpg

Junior Marek Řehák měl vynikající start, ale v druhé polovině trati je to takové to typické "šlapání zelí". Přesto není výkon 7,07 s nikterak alarmujícím, abychom se z toho sesypali. Nyní se musíme cíleně zaměřit na přechodovou fázi po cca 20 m od výběhu z bloků.

1rehak-samal6.jpg

Další junior Jirka Šámal si zaběhl na 60 m nový osobní rekord, když odstartoval hned v dráze vedle Marka a velmi dobře se ho na 20 metrech držel. Výkon 7,21 s je jistě povzbuzením a motivací. 

V odpoledním programu nastoupila Róza Znamínková v závodě dorostenek na 400 metrů a po výkonu 65,54 s zaostala o 4 desetinky za svým maximem. Každopádně závod rozběhla velmi solidně a těším se na její další starty o příštím víkendu.

1znaminkova.jpg

Posledním zástupce byl Dan Bezucha, který si dopoledne odbyl start na šedesátce (7,54 s), což byl výkon jen desetinu za jeho osobákem. V podvečer nastupoval Dan ještě k závodu na 400 metrů (54,62 s). Ač se jej tak trochu obával, zaběhl ho z mého pohledu velmi dobře a bylo vidět, že si správně rozvrhl síly. Nad výkonem 0,5 s za venkovním osobákem nemusí lámat hůl.

1bezucha.jpg