Jdi na obsah Jdi na menu
 


Při Youth Athletics smršť 19 osobáků a 13 medailí.

Za krásného počasí a obrovské pohody se v úterý 8.5.2018 uskutečnil na našem stadionu již 10. ročník závodu Youth Athletics - Sokol Grand Prix. Letos také navíc jako doprovodná soutěž k 16. Všesokolskému sletu, který se uskuteční v červnu. V dnešním dni se naší skupině obrovsky dařilo!

Novým osobákem poprvé pod hranici 8 vteřin si velkou radost udělal Vítek Vinduška, který díky tomuto výkonu 7,98 s proklouzl nečekaně do finálového souboje této kategorie.

1vinduska.jpg

Obdobně nečekaným úspěchem se dnes mohl pyšnit Kuba Douděra, který si vybojoval díky výraznému vylepšení PB na 168 cm stříbrnou unikátní medaili vyrobenou právě pro příležitost Všesokolského sletu. Navíc si Jakub připsal ještě další osobní rekord na 60 m (8,41 s).

1doudera.jpg

Dvěma extrémní osobáčky dnes doslova šokoval Honza Brát. Nejdříve si na 100 m překážek vylepšil PB o 3 desetiny na 14,36 s a bral za něj bronzovou medaili. Poté se dokázal Honzík prosadit ještě na šedesátce, kde vystoupal dokonce o stupínek výše za výkon 7,66 s.

1brat.jpg

Osobním rekordem na 60 m se po dnešku může pyšnit i Štěpán Konvalina za 8,28 s.

1konvalina-s1.jpg

Velmi dobrý den měla také Róza Znamínková, která nejprve na setinu postoupila do finále šedesátky mezi žákyněmi a zaběhla si nový osobák 8,38 s. Na 200 m, kde bojovala mezi konkurencí dorostenek si udělala druhou radost, protože si zaběhla osobní výkon také (27,97 s).

1znaminkova1.jpg

Mimo soutěž si dnes přijeli na Youth Athletics zázavodit na 100 m také junioři Štěpán Hampl a Standa Jíra. U Štěpána jsme brali tento závod spíše jako kvalitní trénink a doplněk štafetového reprezentačního soustředění, na kterém je od neděle společně se Standou v Nymburce. Proto hodnotím výkon 10,72 s jako velmi kvalitní. Navíc je to oproti minulém týdnu opět stlačení o 2 setinky dolů.  Standa, který neabsolvoval sobotní závody družstev z důvodu praxe na své střední škole, dnes naprosto zazářil a výkonem 10,86 s si o 9 setinek vylepšil PB. Moc gratuluju! .....a Hamplíkovi skláním hold, že Standovi k tomuto času kolegiálně pomohl. Věřím, že bez Tebe by to tak nedopadlo.

1hampl-jira.jpg

Veeelikou radost dnes musel mít také starší žák Tadeáš Zákora. Nejprve si na 100 m vylepšil osobák o setinu na 11,95 s a i když o další 1 setinu nepostoupil mezi dorostenci do finále, nemuselo ho to mrzet. Jak následně vypověděly výsledky závodu na 300 metrů, ušetřil tak cenné síly, aby si právě zde mohl vylepšit PB téměř o celou vteřinu na 38,40 s. Navíc za tento výkon bral zlatou medaili.

1zakora.jpg

Mílovým krokem - lépe řečeno vteřinovým - si vylepšil osobák dorostenec Tomáš Konvalina na 110 m překážek. Svůj PB dokázal stlačit na 15,09 s, což už je čas republikové úrovně a věřím, že to ještě půjde dolů. Tak jak jsem Tome avizoval...prostě se na nové distanci musíš "zabydlet".

1konvalina.jpg

Velmi sympaticky se dnes prezentoval Tomáš Puczek ve výšce, kde jako junior nastupoval mimo soutěž. Zdolaných 191 cm vypadalo "mňamkózně" a nic na tom nekazí, že další postupnou výšku již nezdolal. Navíc si Půca vyzkoušel dnes roli televizní hvězdy před kamerou České televize. wink

1puczek1.jpg

Mezi dorostenkami si bronzovou medaili vybojovala Šárka Havlová za výkon 145 cm. Ten po sobotním krásném osobáku 156 cm byl trošičku zklamáním, ale na stupních vítězů již Šárka zářila.

1havlova.jpg

Ve dálkařském sektoru nastoupil mimo soutěž Lukáš Kupka a dá se říci, že se mu dařilo, neboť zapsal nejdelším pokusem 598 cm, což je "letošňák".

1kupka.jpg

Medailovou radost okořeněnou také radostí z nového osobáčku měl dnes jistě Tomáš Forman, který si ve stejné soutěži vyskákal výkonem 577 cm 2. místo.

1forman.jpg

A největším sběratelem dnešního dne se stává .....Pepa Šedivý! Ten si dokázal vybojovat zlatou medaili jak na 100 m překážek, když mezi staršími žáky vyhrál novým osobákem 14,27 s. Potom dokázal tento úspěch zopakovat také ve skoku dalekém, kde si opět vytvořil osobák (568 cm) a díky němu soutěž ovládl. Velká gratulace!

1sedivy.jpg

Dokonale mi dnes svými výkony vyrazila dech dorostenka Janča Šafránková. Ta zaběhla obrovský osobák na 100 m časem 12,49 s. Ve finále je skoro zopakovala (12,50 s) a právem brala zlatou medaili a cenné prvenství. Zejména, když si zhodnotím průběh obou závodů, kdy v první polovině Janča výrazně ztrácela, ale potom drtivým finišem dokázala své rivalky totálně převálcovat, jsou tyto výkony jednoznačně slibným počinem do budoucna. Prostě poklona!

1safrankova2.jpg

Důvod k radosti měla jistě i Tereza Čermochová, která je novou členkou v naší skupině. I když to nebyly osobáky, po anabázi, která Terku v posledních dvou měsících provázela, je výkon na stovce 12,83 s a čtvrté místo ve finále jednoznačným úspěchem.

1cermochova.jpg

Setinové vylepšení PB na 100 m dnes zaznamenala Kristýna Růžičková, když zaběhla 13,19 s. Dobrou formu dokázala ale daleko výrazněji zužitkovat na dvojnásobné trati, kde upravila svůj osobák o více než pů vteřiny (!!) na 26,62 s. 

1ruzickova.jpg

Na dvoustovkách mezi dorostenci jsme měli dvojí zastoupení. Marek Řehák vybojoval velmi rychlým časem 23,19 s zlatou medaili. Nikoho ze soupeřů nenechal již při výběhu ze zatáčky na pochybách, kdo je tady dnes pánem. devil

 

1rehak.jpg

Ačkoliv si další dvoustovkař Tadeáš Krakuvčík zaběhl na této trati osobní rekord (23,60 s), nebyl se svým výkonem ihned po doběhu příliš spokojený. Nu, snad by to chtělo ubrat z nároků na sebe samého. Za mě mám z tohoto výkonu velkou radost a myslím, že ke čtyřstovce, která je v tuto chvíli Tadeášovou asi více profilovou disciplínou, je tento výkon velmi dobrým vodítkem. Snad Teddymu radost přinesla alespoň medaile za 3. místo v této disciplíně.

1krakuvcik.jpg

Posun osobního maxima zaznamenala při dnešních závodech také juniorka Anežka Jurečková, která si jej posunula na 100 m překážek o 3 desetiny na 17,68 s.

1jureckova.jpg